Deel je liefde voor klassieke talen!

Praeses

Anne-Sophie Delaissé

Anso

He jij surfer van het internet! Je bent op de goede pagina gestrand! Hier vind je meer info over wie deel uit maakt van je favoriete praesidium. Mijn naam is Anne-Sophie, of ook wel eens Anso. Na twee jaar trouw matrozenschap dacht ik het nu eens over een andere boeg te gooien en de taak van praeses op mij te nemen. Dit houdt in dat ik aan het roer sta van het schip dat de Klassieke Kring heet! Ik hoop jou en je mates te ontmoeten op onze activiteiten. Waag die sprong, duik mee dit spetterende jaar in en veranker die vriendschappen voor het leven.

Nu zou het moment zijn om je meer in mijn persoonlijke wateren te laten verdiepen, maar een gesprek vaart beter. Dus tot gauw!

Geen nood! In het echte leven verzwelg ik niemand met golven metaforisch zee-taalgebruik.

Vice

Marie Arteel

Marie

Hallo iedereen die op deze pagina verzeild is geraakt! Ik ben Marie Arteel en ik ben dit jaar uw vice. Na twee jaartjes als sport vond ik het tijd voor eens iets anders. Als je niet meteen weet wat een vice zoal doet, geen probleem: ik leg het even uit. Bij de taken van een vice hoort het zoeken naar sponsors, dit is belangrijk voor de werking van de kring maar is ook interessant voor de leden want zo kan je korting krijgen bij deze sponsors én wordt je lidkaart dus meer waard. Daarnaast ben ik een beetje de schaduw van onze praeses Anne-Sophie, ik sta haar bij in het besturen van de kring. Ik studeer momenteel Frans-Engels en ben dus eigenlijk een classica af. Ik heb een jaartje Latijn gestudeerd aan onze teerbeminde Blandijn maar ben dan gezwicht voor de taal van Shakespeare. Het spijt me. Ik kon het echter niet over mijn hart krijgen om na dat jaartje de Klassieke Kring te verlaten aangezien het voor mij een beetje een tweede thuis is in Gent. Ik babbel heel graag over echt van alles en nog wat, spreek me dus zeker aan als je me tegenkomt in de gangen van de Blandijn of op een activiteit van de KK. Dan kom je nog veel meer over mij te weten dan in dit korte paragraafje. Tot snel!

Scriba

Jasper Eeckhout

Jasper

Guten tag everybody! Ah! Vergeef me als ik mijn voorstellen nog even uitstel! Ik lijd nog altijd vanwege het verliezen van mijn wederhelft: Arthur Declercq Roelstraete… Maar de plicht roept! Ik zal mijn tranen bedwingen en dapper alleen verder gaan als Scriba van de kring! Mijn naam is Jasper Frans Eeckhout. Voormalig Scriptor en huidig Scriba/Secretaris van de kring. Master Taal- en Letterkunde: Grieks-Latijn. Ik doe de vergaderverslagen, GDPR-dinges, shiftenlijsten en andere administratieve taakjes. Mijn hobby’s zijn lezen, gitaar, filosofie, non-alcoholische ongeprikkelde drankjes drinken, zwarte magie beoefenen, ’s nachts met een kaars in de hand 3 keer voor een spiegel ‘Marcus Aurelius’ fluisteren en hopen dat hij verschijnt, wolken vangen en luchtkastelen bouwen… Voor de rest moet je maar een praatje met me maken wanneer je me in de Blandijn ziet. Ciao mis amigos!

Quaestor

Teoman Kiliç

Teoman

Indien je dit leest dan verwacht je waarschijnlijk iets te weten te komen over mij. Ik zal je zo goed als ik kan proberen informeren! Mijn naam is Teoman, maar je mag me zoals iedereen doet ook Teo noemen. Dit jaar ben ik de Quaestor van onze geliefde KK. Kort gezegd, sta ik aan het roer van de financiën van de kring. Dat betekent kassa’s tellen, subsidies bijhouden en zien dat het geld vooral niet plots opgeraakt. Mijn hobby’s zijn voornamelijk judo, koken en lange gesprekken voeren in de Vooruit samen met onze Scriba. Daarnaast ben ik ook een halve Turk. Kom gerust eens dag zeggen als je me ergens ziet!

Bachelor

Florian Debaene

Florian

Ciao a tutti! Ik ben Florian, 2e bachelorstudent Latijn-Grieks en de ‘bachelordaddy’ van de KK voor dit jaar <3!!! Het is dit jaar mijn taak om ervoor te zorgen dat alle nieuwe studenten een zeer vlotte start aan de universiteit zullen meemaken, en ook sociaal intact blijven door ze in groten getale te ontbieden naar alle KK-activiteiten! Ik help dus waar nodig en maak ze enthousiast om naar de leukste activiteiten te komen, van harte door ons praesidium georganiseerd. Wat je over mij nog moet weten is dat ik zeer grote fan ben van alles wat klassiek is, geobsedeerd met talen (heb toch echt een taalkundige fetisj), hou van alles wat met Italië te maken heeft (en als je Italiaans kan spreken, ti prego: vieni da me per chiacchierare un po in italiano!), elke dag fiets vanuit Sint-Denijs naar de Blandijn en zo fit blijf, zeer graag met vrienden de leukste tijden beleef, dol ben op pianospelen, en lezen eigenlijk ook, een dikke haarfestisj heb, en zeer verliefd ben op Gent en de KK! Ik zet ook graag eens een stapje in de wereld. Dus be my guest om mij aan te spreken om samen iets leuks te doen (als ik niet sneller ben met iets voor te stellen natuurlijk!), 99,9% kans dat ik graag meega! Gewoon eens praten is ook goed hoor 😉 Dus spreek me aan en ontdek nog meer over mij, wat ik hier nu misschien vergeten bijschrijven ben xxx

Feest

Astrid Vander Cruyssen

Astrid

Dit is Astrid. Ze studeert Indologie, maar heeft zich toch aangesloten bij de Klassieke Kring en vervult dit jaar de functie van Feest. Waar Astrid goed in is, is spetterende fuiven en supergezellige cocktailavonden organiseren. Waar Astrid niet zo goed in is, is op tijd een tekstje doorsturen voor op de website.

Cultuur

Luna Spruyt

Luna

Ciao tutti!

Net zoals vorig jaar neem ik de zware taak op jullie culturele horizon te verruimen. Dit op zoveel mogelijk vlakken: poëzie, muziek, film, geschiedenis, theater, etc. Het eerste semester zal ik slechts van achter de schermen kunnen opereren, aangezien ik bezig ben mijn eigen wereldbeeld uit te breiden: voor vijf maanden in Bologna. Ja, ik ga veel pasta eten. Ja, ik ga vaak van een glaasje rode wijn kunnen genieten. Neen, spaghetti bolognaise bestaat niet.

Indien je toevallig op de hoogte bent van een megatoffe tentoonstelling, theatervoorstelling, dansvoorstelling, concert, of eender wat, mag je me altijd sturen! Alle tips zijn meer dan welkom. Ik nodig je dan ook uit om de facebookpagina KKultuur te liken om op de hoogte te blijven van alle activiteiten.

Nog wat verdere informatie over mezelf? Ik studeer Latijn-Italiaans, zit in mij derde jaar, ik heb een hekel aan knuffels en ik heb vaak de hik. O ja: ik woon nu al mijn hele leven in Gent, dus als je op zoek bent naar een tof café, een gezellige leesplek of een goed (niet te duur) restaurant, voel je vrij om een berichtje te sturen! Eén van de eerste activiteiten is dan ook de stadswandeling, perfect voor de mensen die enkel de weg van hun kot naar de Blandijn en het station kennen! Gent heeft zó ongelooflijk veel te bieden, het zou zonde zijn moest je in de studententijd de stad en al haar verassingen niet verkennen.

O Gent, O Italiaans, O Klassieke Kring, veroveraars van mijn hart.

Sport

Tim Ongenae

Tim

Salve amici amicaeque!
Mijn naam is Tim Ongenae en ik ben afkomstig uit het landelijke en verre (zo lijkt het toch als ik in Gent moet geraken) Watervliet. Dit jaar zal ik als sport trachten te waken over de conditie van de KK. Met tal van leuke activiteiten zoals bijvoorbeeld bowling zal ik jullie proberen te amuseren. Zelf heb ik in mijn jeugd volleybal, karate en judo gedaan, maar sinds ik studeer aan de universiteit zal ik het moeten stellen met een paar keer in de week te gaan joggen. Ik zit in mijn derde bachelor taal- en letterkunde met als combinatie Latijn (de mooiste taal ter wereld) en Engels. Aan de Blandijn kun je me vinden in de hipsterhoek, de cafetaria of in een van mijn zwerftochten door de gangen naar de lokalen en auditoria. Voorts kan ik over mezelf zeggen dat ik enorm graag lees (en vooral als het met mythologie te maken heeft), af en toe eens ga quizzen en tonnen enthousiasme en liefde bezit tegenover de KK. Je kunt ook altijd bij mij terecht voor getypte samenvattingen van zowat elk vak dat ik ooit aan de universiteit gehad heb. Bovendien, ah zo een Orvalleke (of andere dranken), da drinkt nen Tim al wel ne keer geirne (rara, naar wat verwijst dit?)! Als je meer over mij wil weten, kunnen we eens een babbeltje slaan op de Blandijn of op een van de talrijke activiteiten van de KK (ik zal niet bijten)! Ik zie je daar!
Vale

Alma Mater

Maria Kamei

Maria

Hallo mijn naam is Maria en ik ben voor dit praesidiumjaar jullie Alma Mater in de Klassieke Kring. Mij zullen jullie dus vooral in de potten zien roeren, want ik verzorg de catering voor de Klassieke Kring. Dit jaar is het mijn tweede jaar Grieks-Latijn aan de Universiteit Gent. Verder speel en luister ik heel graag muziek. Vroeger heb ik klavecimbel en blokfluit gespeeld, maar nu speel ik viool. Bij mij kan je dus altijd een babbeltje slaan over muziek, mijn grote passie, maar ook als jullie gewoon een babbeltje willen slaan. Ik hoop dat ik jullie magen met heerlijk eten en drinken zal vullen! Tot op de eetactiviteiten?

Scriptor

Anne-Li Demonie

Anne-Li

Hi iedereen!

Mijn naam is Anne-Li en dit jaar vervul ik de functie van scriptor. Dit wil zeggen dat ik insta voor het belangrijkste tijdschriftje aller tijden, namelijk de Klassikaster. Binnen deze functie tracht ik iedereen zo’n zestal keer dit jaar zoveel mogelijk te entertainen met artikeltjes, dixits, foto’s, quizjes etc. Indien jullie grappige anekdotes hebben, toffe ideeën voor rubrieken of hilarische quotes hebben van jullie medestudenten of proffen mogen jullie die altijd mailen naar klassimaster@klassiekekring.be. Sturen via Facebook of sms of in real life mag uiteraard ook.

Naast het uitvoeren van deze functie kan je me ofwel studerend terugvinden – ik zit in m’n tweede jaar Latijn en eerste jaar Grieks – ofwel piano spelend, ofwel zittend in een hoekje met een boekje (to be fair, het is waarschijnlijk een vensterbank). Zo af en toe hang ik ook wel eens graag rond in keukens, en nee niet om alles op te eten ;-).

Ik heb enorm veel zin om erin te vliegen dit jaar en hopelijk jullie ook.

Greetz

Reis

Laura Naeye

Laura

Hallo iedereen!! Ik ben Laura Naeye (laat de grapjes over mijn achternaam maar achterwege ? ) en ik verzorg dit jaar voor jullie eigenlijk een dubbele functie. Als eerste zal ik jullie tijdens de intersemesteriële week meenemen op de enige echte KK-reis!! Dus maak je agenda maar vrij tijdens de eerste week van februari om samen met je favoriete KK-mensjes een fantastische week te beleven en te ontspannen van de examens.

Daarnaast help ik onze choreeg Vic met de praktische zaken van het KK-toneel. Wie graag mee zou willen doen als acteur, muzikant, backstagemedewerker, aarzel niet om mij of Vic aan te spreken. Er volgt zeker nog wat meer uitleg enzo doorheen het jaar. Ik kan je wel alvast zeggen dat ons toneel plaats vindt op donderdagavond 25 april 2019. Dus ... nog een dag om vrij te houden ?

Verder over mijzelf euhm ik zit nu in mijn 2e  Bachelor: Latijn-Grieks. Ik woon in het verre West-Vlaanderen. Tijdens het weekend en de vakanties werk ik in het Talbot House museum in Poperinge. Als je in de buurt bent, kom zeker ook eens langs (sluipreclame alert..). Verder houd ik me in mijn vrije tijd bezig met lezen, muziek luisteren en met Joey. Wie verder nog vragen heeft over wat dan ook, aarzel niet om ze te stellen ? en wie gewoon zin heeft in een babbeltje, mag ook altijd passeren!

Crea

Jana Dejonckheere

Γεια σας! Voor zij die mij niet kennen (of herkennen op deze foto), mijn naam is Jana Dejonckheere. Dit schooljaar mag ik jullie crea zijn. Wat houdt dat in? Wel, het praesidium organiseert het hele jaar door super leuke activiteiten. Het is de bedoeling dat ik jullie aanmoedig om naar deze evenementen te komen aan de hand van prachtige, leuke posters.

In het eerste semester zullen jullie mij niet tegenkomen in de gangen van de Blandijn want dan ben ik namelijk op Erasmus in Patras, Griekenland. Jullie mogen mij altijd een berichtje sturen als jullie vragen hebben over mijn functie, Erasmus of gewoon zin hebben in een babbeltje!

Web

David De Ceuster

David

Hoi daar! Mijn naam is David De Ceuster en ik ga dit jaar in als webpraeses. Als jullie me dus in functie zullen tegenkomen, is het waarschijnlijk in de digitale wereld, als ik jullie uitnodig voor onze evenementen, jullie op de hoogte houd via onze nieuwsbrief of op jullie vragen antwoord op info@klassiekekring.be. Daarnaast begin ik dit jaar aan mijn tweede jaar Latijn en eerste jaar Grieks (achter die discrepantie zit één jaartje Engels), maar tussendoor hou ik me ook nog graag met andere talen bezig. Verder kan het handig zijn te weten dat ik hou van de stad Gent, van A Song of Ice and Fire, Murakami, druivensap en fijne babbels in de Blandijngangen. Tot later!