Deel je liefde voor klassieke talen!

2016-2017

Praeses

Vice

Salve Χαίρετε Mijn naam is Gaëtan, Vice-Praeses van dienst. Mijn departement neemt op zich: veel drachmes bij elkaar zoeken voor sponsoring en onze machtige heerser Bertus I bijstaan in het besturen van de gang der Klassieken.

Excusus voor de weinig literiare en vooral opsommende tekst met repititieve zinsbouw maar het moet vooral informatief zijn, geen nieuwe Tolstoj. Ik ben masterstudent Grieks-Latijn, “nen echten”. Mijn passie voor Latijn en Grieks kan men dus uitmermate enorm hoog beschouwen, uiteraard – waw, zoveel adverba bij elkaar. Daarnaast leef ik in Gent (eigenlijk de volle 8,5 meter van Gent in Destelbergen, maar de gehele wijk is morfologisch gezien Gent). In de zomer tref je mij aan op mijn teerbeminde speelplein, ‘t Speelakkertje. Sterker nog, ik ben er voorzitter van nog tot en met 31 december 2017 dus drie maal hoera! Dit allemaal trouwens in het idyllische Uustakker, mijn tweede thuis, waar ik tevens regelmatig resideer in het plaatselijke jeugdhuis – hoewel het wat vergane glorie aan het worden is. Verder treft men mij ook iedere zomer aan op mijn vaste festivals (Graspop, Alcatraz, waarschijnlijk eens Wacken dit jaar) aan waar we Satan aanbidden. Nog nooit van Dee Snider en Judas Priest gehoord? Komt wel! Daarnaast behoren boeken ook tot mijn persoonlijke bekoorlijke objecten (leve alliteraties), wat soms al eens pijn kan doen aan de portemonee. Voor de rest bemin ik: letterkunde, Emma Watson, gin, Orval, olijven, koffie, italiaans (eten in het algemeen is goddelijk), Gent is goddelijk… Ik ben ook “in de ban van” (Tolkien onderandere) alles met water, en van gotische architectuur. Rode lippenstift is trouwens ook een pluspunt. Daarnaast kan ik uren naar landschappen zitten staren (een beetje zoals een kat). Over katten gesproken, ik beschik over het meest unieke exemplaar ooit: Noedels! Noedels is luv, Noedels is life. Daarnaasrt ga ik in de week graag naar KK-activiteiten, concerten, theater en af en toe ook eens naar de opera ALS DIE HUN ABONNEMENT WEER WAT AFSLAAN. Cultuur is koel! En toneel spelen bevalt me ook. Mijn heilige triniteit vindt u hierboven al: Sabaton (beste band ooit), Homeros (beste “auteur” ooit, zeg maar dé Europese kunstenaar) en Italië (beste land ooit). Wat vind ik minder leuk: Antwerpen, Bart De Wever, wiskunde, het speelplein van Lochristi, sommige mensen, klimaatnegationisten, bedweters, Vlaams Nationalisten (misschien vinden ze er ooit een medicijn tegen) … Ten slotte ben ik dromerig, chaotisch, luidruchtig, heb ik geen ritmegevoel en is mijn Engels niet zo goed ontwikkeld (in tegenstelling tot de romaanse talen). E, mijn beste vrienden is Roos en samen zijn we vaak nog luidruchtiger dus als je ergens 15422 decibel uit de Blandijn hoort komen zijn wij dat vaak. Het is maar een waarschuwing.

GR

14348826_1214539491926361_2087837392_n

Scriba

fleur

Salve!

Ik ben Fleur en ik ben dit jaar jullie Scriba. Ik studeer momenteel dwarsfluit aan het Koninklijk Conservatorium van Gent, maar heb twee jaar geleden Grieks en Latijn gedaan op de Blandijn. Sindsdien zit ik bij de Klassieke Kring. Ik zit in de KK met heel mijn hart. De mensen, de activiteiten, de sfeer. Zoekend naar een plaatsje, heb ik ze bij deze kring gevonden. Vorig jaar ben ik met veel liefde jullie Crea geweest (het maken/ontwerpen van o.a. posters), dit jaar zorg ik ervoor dat de kring administratief mooi blijft lopen.

Wish you all the best, Fleur

Quaestor

Hé daar! Ja, jij daar die de moeite doet om uw praesidium beter te leren kennen (applaus!) of per ongeluk in deze sectie van onze website bent gesukkeld! Anyways, ik ben Justine en ik ben dit jaar aangesteld om de schatkist van de KK met mijn leven te bewaken (jaja, gene zever!). Quaestor noemen ze dat met een fancy woord. Dat wil zeggen dat ik er dit jaar voor zal zorgen dat er veel geld binnenstroomt en dat er genoeg wordt uitgegeven om dit jaar weer tal van fantastische activiteiten te kunnen organiseren! Afkomen is dus echt wel de boodschap! Over mezelf kan ik vertellen dat ik dit jaar begin aan mijn derde bachelor Nederlands-Latijn en zot ben van Middelnederlandse literatuur en al de rest dat met de Middeleeuwen te maken heeft! Wist je trouwens dat de struisvogel in de middeleeuwen staat voor homoseksualiteit, omdat hij zijn kop in gaten in de grond steekt (met dank aan Leanne trouwens voor dit wel heel erg random weetje!)? Verder ben ik zoals de gemiddelde KK’er een enorme muziekliefhebber, doorgewinterde bingewatcher van series of filmtrilogieën en kan ik enorm genieten van een ijskoude Martini of gin tonic (tip: serveer 100 ml Bombay Sapphire gin met 200 ml Fever Tree Indian tonic met een paar schijfjes limoen en wat ijsblokjes en je hebt de beste gin tonic ooit!). Voor de rest zou ik zeggen spreek me zeker aan als je me ergens tegenkomt op de Blandijn, want ik ben altijd te vinden voor een gezellige babbel en ik wil altijd helpen bij wat voor problemen ook!

Quaestor ex.

14384117_10209059174708923_1943408262_n

Feest

siebe

Hi there! Mijn naam is Siebe Vannobel en ik ben dit jaar uw Feest en Cantor. Ik ben dus degene naar wie je mag komen met al je vragen over cocktails en cantussen, of als je gewoon op zoek bent naar een avond met spetterend amusement binnen de KK (of daarbuiten, sky is the limit enzo). Ik kijk enorm veel series, lees en game, dus als je nog een buddy zoekt om mee te gamen tot diep in de nacht, I’m your man. Ik weet niet wat ik hier nog allemaal kan zetten, als je meer wilt weten kom je maar gewoon eens babbelen met mij, liefst op één van de evenementen die ik georganiseerd heb natuurlijk J! Siebe out

Scriptores

W’sup, mijn naam is Alexander en dit jaar ben ik één van uw scriptores. Dit betekent dat ik medeverantwoordelijk ben voor het beste boekje in de wijde wereld, nl. de Klassikaster. Het zal de taak van Alexandra & mezelf zijn om jullie meerdere keren per semester te voorzien van een studentikoos tijdschriftje boordevol leuke artikels en prentjes. Een belangrijk deel van de Klassikaster zijn de zgn. dixits, grappige quotes van medestudenten en/of proffen, die jullie altijd mogen doorsturen naar het scriptorduo op Facebook, per sms of op onze mail klassimaster@klassiekekring.be! Je mag ons natuurlijk ook altijd aanspreken. Over mezelf zal ik relatief kort zijn; ik ga naar een master Grieks-Latijn, films & series zijn mijn ding, ik lees graag dingen uit de wereldliteratuur, dank memes verspreid ik af en toe wel eens rond, mijn favoriete drie artiesten heten Teminite, Panda Eyes en Tristam, ik ben van Aalst, verjaar op 19 mei, en ik vind dat selfiesticks underrated zijn. En opsommingen zijn de shit.

alexander
14341852_1167307293312686_1869642573_n

Salve/Χαῖρε iedereen!

Ik ben Alexandra en dit jaar begin ik aan mijn master Grieks-Latijn. Ik vorm samen met Alexander –laat de taalmopjes maar komen– het team achter de Klassikaster, het befaamde tijdschrift van de Klassieke Kring. Onze functie is om de Klassikaster te vullen met leuke tekstjes, foto’s, rubrieken, dixits… Als je dixits –grappige zinnetjes van jezelf of van een ander– hebt, stuur deze gerust door naar ons! Wie weet staan ze wel in de volgende Klassikaster ;)Vanaf dit jaar kan je me –na drie jaar een trouwe pendelaar geweest te zijn– vinden op kot in Gent samen met mijn vriend! In de weekends vind je me in Elenecity, het dorp waar kalkoenen ’s morgensvroeg in de mist over de treinsporen lopen #truestory. In mijn hometown geef ik in het weekend paardrijles (ja, ik ben een paardenmens en ik ben er trots op) en wandel ik met mijn kleine en harige hond Oscar.

Ik ben een fervent film- en seriekijker zodat het soms gebeurt dat ik er soms zoveel opneem met de digibox, dat deze af en toe maar 10% capaciteit meer over heeft (sorry mama, papa en broer).
Ik hou van eten en omdat ik continu honger heb, kan je me bijna altijd vinden met eten in mijn handen. Je kan mij bijgevolg enorm blij maken met het geven van eten, vooral dan met chocolade. Je mag gerust van een kleine verslaving spreken.
Verder hou ik enorm van reizen. Door mijn klassieke talen geschoolde ouders gingen we bijna altijd naar Italië en Griekenland en heb ik dus de mediterrane wereld al stevig bezocht. Toch heb ik vooral mijn hart verloren in het wondermooie Athene! Als je er nog niet geweest bent, spoed je dan naar de mooiste stad op aarde (na Elenecity dan want dat is ook zeker een bezoekje waard! 😉 )
Je kan me in de Blandijn vooral aan lokaal 2.41 (sinds vorig jaar 120.043) vinden samen met mijn vriendjes. Soms kan je me ook op de grond vinden, al wortelend met Gaëtan en Manon. Als je wil weten wat dat is, moet je maar eens komen kijken 😉
Veel liefs en tot snel, xoxo

Almae Matres

Salve!
Mijn naam is Liesa Bogaerts en ik ben dit jaar opnieuw Alma Mater van de Klassieke Kring. Dat houdt in dat ik graag kook en dit jaar samen met Jozefien voor alle eetactiviteiten ga zorgen! Leun achterover op een van onze eetavonden en laat je smaakpapillen verwend worden door onze verrassende en voedende maaltijden!

Naast Alma Mater ben ik ook nog derdejaars studente Engels – Latijn (HELP, IK WORD OUD!!!). Latijn vind ik de mooiste taal ter wereld en Engels heb ik gekozen voor de legenden van Koning Arthur (hij bestond en ik zal het bewijzen!) en de prachtigste romans van Jane Austen.
Later, veel later, na mijn zalige jaren op de Blandijn, wil ik graag Indiana Jones worden. Ja, ik weet dat hij een man is maar ik word zijn minstens even geweldige tegenhangster!

Maar nu terug naar jullie! Als je nog maar denkt dat ik jou kan helpen om jouw tijd op de Blandijn te veraangenamen, aarzel dan niet en laat het mij weten! Ik ben te vinden in het raamkozijn recht tegenover lokaal 120.043, mijn favoriete plekje op de Blandijn! En als ik daar niet ben, lig ik waarschijnlijk in de tuin, mijn tweede favoriete plekje.

liesa
jozefien

Daaaaaaag iedereen! Ik ben Jozefien en ik verzorg dit jaar samen met de fantastische Lisa de catering, of zoals de Romeinen ons zouden noemen: wij zijn dit jaar jullie Almae Maters. Dat houdt in dat wij jullie met heel veel plezier en met een nog grotere zorg zullen spijzen. Lege magen vullen is toevallig een van mijn specialiteiten, net als zingen onder de douche en mijn geld besteden aan leuke (maar veel te dure) spullen. Ik zit in mijn tweede jaar Latijn-Grieks en vertoef dan ook graag tussen de oude boeken in onze “hippe” bibliotheek. Jullie zijn daar dan ook steeds welkom voor een fijne babbel of een luisterend oor.

Reis

Dag! Ik ben Eline, ik zal dit jaar een reis organiseren en eventueel nog een kleiner uitstapje. De reis gaat door in de intersemestriële week. In het eerste semester zit ik nog in Bologna, maar ik kijk er heel erg naar uit om de studenten uit het eerste jaar te leren kennen op reis. Anders zie ik jullie wel op één van de vele supertoffe KK-activiteiten. Ik heb nu al zin in een toffe coctailavond,het bal, een hele stapel afwas op een eetactiviteit, een emotioneel momentje op de Griekse avond… Tot veel sneller dan je denkt!

Jullie Reis,

Eline

Cultuur

flora

Flora is de naam. Ik ben jullie Cultuurpraeses, wat wil zeggen dat ik verantwoordelijk voor het verspreiden en promoten van allerhande cultuuractiviteiten. Voor vragen of suggesties over cultuur kom je dus best bij mij! Verder kom ik van Brussel, studeer ik Engels en Latijn in Gent en ben ik trots baasje van een paar honden. Voor andere info, zie mij.

Bachelor

Hallo iedereen! Ik ben Anne-Sophie, ik zit in mijn tweede jaar Latijn-Frans en vertegenwoordig de functie van bachelorpraeses van de Klassieke Kring dit jaar. Deze houdt in ervoor te zorgen dat de eerstejaars zich hier (in de studentenkring, de Blandijn, in Gent) welkom voelen. Ze kunnen bij mij terecht met al hun vragen én daarenboven is het mijn taak hen een leuke tijd te bezorgen op onze activiteiten. Hoewel ik als schachtentemmer op de cantussen misschien wel minder aangenaam zal zijn… (Niet waar, van mij moet je echt geen schrik hebben.) Dus als je iets kwijt wil of je wil gewoon eens babbelen, kom maar naar mij!

14408735_10205646351437170_1047309302_n

Studie

14408844_1860118020889009_1031498869_n

Dag schatjes van KK'ers,

 

Mijn naam is Niels, en na een jaar centjes tellen ben ik dit jaar jullie studiepraeses. Dat wil zeggen dat ik dit jaar mijn geliefde kas alleen nog spijs met het verkopen van cursussen. Mijn belangrijkste taak bestaat er echter in om jullie te helpen bij het studeren. Kom dus naar de gezellige studiekransjes die ik zal organiseren, waar jullie studietips krijgen van een deskundig team en waar jullie van elkaar kunnen leren. Ook de samenvattingen op onze geweldige site worden door mij beheerd, haast u dus als de snelvoetige Achilles daarheen! Wat moet u nog van mij weten: Ik zit in mijn derde bachelor Latijn-Grieks, en mijn passie voor de Klassieke Oudheid en historische taalkunde zullen u snel genoeg duidelijk gemaakt worden met de zoveelste, 'Ah ja, dat is zo met het Grieks of het Sanskrit verwant'. Geen nood echter, ook voor andere onderwerpen ben ik steeds aanspreekbaar. Over films en series zal u echter weinig inbreng van mij moeten verwachten. Het spijt me… Wil u nog meer over mij weten moet u maar naar onze activiteiten komen. Want mijn functie reflecteert het doel van de KK: Studie en amusement zijn perfect te combineren, en alleen dan zal je studententijd een droomtijd worden!

Sport

Hallo iedereen, ik ben Marie Arteel. Ik ben echt een speelvogel en ga graag een nieuwe uitdaging aan. Qua sporten heb ik al een beetje vanalles gedaan, van Judo tot Ballet. Naast de taalvakken was LO altijd één van mijn lievelingsvakken. Ik geef ook leiding aan een zotte bende tieners. Het was dan ook een evidentie mij op te geven als Sport voor de Klassieke Kring. Ik studeer nu wel geen Latijn meer, (ik studeer nu Frans-Engels) maar ik heb in het jaar dat ik Latijn studeerde zoveel fantastische mensen leren kennen dat ik de Klassieke Kring niet zomaar kon verlaten. Ik zal dan ook mijn best doen al die classici aan het bewegen te houden. Zoals ze dat in het Latijn zeggen: mens sana in corpore sano!

14389712_1182441198465819_37922529_n

Crea

14388922_1310759928935523_919441346_n

Dag allerliefste oude en nieuwe KK-vriendjes! Tot u spreekt de crea van dit jaar, of zoals ik het omschrijf: de knutselpraeses. Dat wil zeggen dat ik heel veel pruts met programmaatjes om affiches en facebookbanners te maken, en ook knip en plak om de locaties een beetje te decoreren voor de supermegafantastischgeweldigongelofelijkzalige KK-activiteiten! Voor mij is de KK - die ik vanaf mijn eerste jaar al invulde als de Klassieke Kiekens - een heeeel belangrijk deel van mijn leven. Zij zijn mijn beste vriendjes en zorgen voor de belangrijkste en leukste herinneringen van mijn studententijd. Als praesidium hopen wij hetzelfde mogelijk te maken voor jullie dit academiejaar! Mijn boodschap voor de eerstejaars: kom zeker eens een kijkje nemen op onze activiteiten, je leert er vrienden voor het leven kennen en krijgt de ontspanning waar een student ongetwijfeld veel nood aan heeft! Daarnaast kunnen jullie ook altijd bij ons terecht voor studeertips, specifiekere studiehulp, een geruststellend gesprek, een slaapplaats in Gent, of gewoon plezant gezelschap! Nog een klein beetje over mezelf: ik hou van eten en slapen, en nog meer van de pro's in deze gebieden, namelijk katten en andere schattige beestjes, ook kan ik niet leven zonder muziek (progressieve, alternatieve en symfonische versies van de genres rock en metal) en ik haat alleen zijn, dus ik zoek vaak genoeg vriendjes op om mee te babbelen of gezelschapsspelletjes (al dan niet de alcoholische varianten). Ah ja, dit kan misschien ook nog handig zijn om te weten: ik begin dit jaar aan mijn master Grieks en Latijn 🙂

Choreeg

Dag lieve, lieve KK’ers
Ik ben Marie en ik studeer Latijn-Engels (Je kan op me rekenen voor ongelooflijk slechte nota’s en zeer indrukwekkende samenvattingen!). Naast academische kwalificaties ben ik ook CHOREEG bij de Klassieke Kring. Dat betekent dat ik in sta voor het toneel. Voor de eerstejaars en de snelle vergeters: ieder jaar brengt de KK een moderne bewerking van een klassiek verhaal. Het is steeds een combinatie van muziek, woord en toneel. Kei ontspannend om naar te gaan kijken! Maar nog veel leuker om aan mee te helpen: enthousiast, artistiek en geschift lijkt me een accurate beschrijving van ons toneelteam, wie wil zich daar nu niet bij aansluiten? J Ideaal voor iedereen die eens iets nieuws wil uitproberen, veel nieuwe vrienden wil maken of zijn toneel/instrumenttalent met de wereld wil sharen.
Okee, genoeg reclame gemaakt! Nog wat over mezelf? Wel, ik schrijf dit tekstje vanuit Canterbury. Ik ben hier op Erasmus (het toneel is in het tweede semester) en het is hier de hemel op aarde. Na kerst kom ik echter terug – maar da’s maar goed ook want ik mis de KK al!
Tot binnenkort, Gent!
Marie

14423618_10209512674311040_50914201_o

Web

img_20150913_153552

Χαῖρε allerseits!
Ik ben Sven en ik studeer (zoals u al kon raden) Duits-Grieks. Ik ben dit jaar jullie webpraeses! Ik ben begonnen met de site in het nieuw te steken, omdat het nog altijd het lustrumjaar is (en ik het stiekem ook gewoon leuk vind). Benieuwd hoe hij er vroeger uitzag? Dan kunt u even een kijkje nemen op deze link Spannende link hier te vinden.
U zal me dus terugvinden in de virtuele wereld van de Klassieke Kring! U maakt allicht meer kans me online te vinden dan in real life, maar dat betekent dan ook dat ik altijd bereikbaar ben! Voor dringende vragen kunt u me altijd sturen via de infomail, het contactformulier, Facebook... Mijn gsmnummer
Wie tips heeft om de site te verbeteren of andere zaken kwijt wil, gehen Sie los!
PS: Wilt u me eens in het echt zien, dan kunt u me tweewekelijks de dinsdag tijdens de permanentie vinden!

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work