Deel je liefde voor klassieke talen!

11261928_375416739324109_4433605831821992628_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Praeses: Anouk Jacobs

11209628_375413079324475_954555045834267818_nMA Latijn-Engels

Hallo iedereen!

Ik ben dit jaar de praeses van de Klassieke Kring. Samen met mijn geweldig, awesome praesidium zal ik het academiejaar 2015-2016 voor u helpen invullen met tal van activiteiten. Ben je de weg kwijt? Weet je even niet waar naartoe? Wil je graag buiten komen en nieuwe mensen leren kennen? Je kan mij altijd aanspreken.
Ik studeer Latijn-Engels en begin nu aan mijn master (dus laatste jaar Latijn, ween ween). Ik heb een passie voor oude boeken en gebouwen. Mijn droom is om later ofwel in een uitgeverij te werken ofwel boekbinder te worden. Ik hou van… miauwen, eten en drinken, ijsjes, wandelen, Gent en de rest van de wereld verkennen, maar ik hou ook van film en series kijken, lezen en afspreken met alle geweldige mensen in Gent!! Ik ben vrij sociaal (soms, denk ik), dus ik wil jullie altijd helpen met eender wat… (mijn vice ook, hij heeft meer geduld dan mij). Ik ben vaak terug te vinden in de gangen van de blandijn, één van de bibliotheken of in ons stamcafé de Amber (recht tegenover de blandijn).
En nog één ding…
Zal ik jullie het geheim vertellen van een goede student? De beste student is degene die feest en vrije tijd perfect kan combineren met studie en schoolwerk. Dat is, geloof ik, wat de Klassieke Kring u kan aanbieden.

Vice: Bert Durrieux

BA3 Latijn-Grieks

BertHoihiplahoi, beste Lucii en Claudiae
Mijn naam is Bert en ik ben dit jaar jullie vice. Mijn job bestaat er dus uit om de sponsors te zoeken en tevreden te houden, de praeses bijstaan doorheen het jaar en indien nodig te vervangen en voor jullie een aanspreekpunt te zijn. Ik heb dan ook vrijwillig te taak opgenomen om jullie op onze talrijke evenementen volledig thuis te laten voelen. Mijn leven in het kort bestaat uit chiro,KK en het citeren uit TV-shows als “Willy’s en Marjetten”. Ik ben ook de anonieme auteur/scenarist van de avonturen van Wesleus (zie Klassikaster, das verplichte lectuur). Jullie zullen mij dit jaar wel allemaal persoonlijk leren kennen, maar als er al vragen mochten zijn, u kan bij mij altijd terecht.

Scriba: Gaëtan Rubbrecht

Gaëtan

BA3 Latijn-Grieks

Χαῖρε! Salve als Caesar en co u meer genegen zijn. Mijn naam is de helmboswuivende Gaëtan en dit jaar zit ik in mijn derde bachelor Grieks-Latijn, de twee mooiste talen ooit. Heil Homeros en Horatius! Na een jaar lang onder het motto saepe stilum vertas geleefd te hebben , heb ik dit jaar de eer uw Scriba te mogen zijn. Vergaderingen noteren, lijsten maken, kalenders opstellen, administratie en andere leuke bezigheden. Samen met het DB zorg ik ervoor  dat de KK draait als een papyrusrol rond zijn umbilicus, strijdend onder keizerin Anouk in de eerste gelederen van het antieke slagveld. En af een toe nog een artikeltje schrijven, pro-scriptor present! Wat ik u van autobiografische gegevens nog heb mee te delen; Mijn leven is opgebouwd uit de triniteit Sabaton – Homeros – Italië. Alle drie zijn ze stuk voor stuk geweldig en behoren tot de kroon der beschaving Ik ben altijd wel te vinden voor een pintje één of twee…of meer. Daarnaast consumeer ik zowat 40% van de mondiale koffieproductie. En natuurlijk is er gin, ah gin. Je mag mij daarnaast ook altijd meenemen naar het betere metal-concert. Klassiek mag ook altijd. Literatuur vind ik geweldig, zeker de betere Franse schrijver en Nederlandse historische roman. Ik ben naast de KK ook actief in het meest wijze Speelplein van Oostakker en buurlanden, ’t Speelakkertje, en Jong Groen StuGent. Ik kan eigenlijk niet goed stilzitten. Daarnaast wen u ook maar beter aan de naam “Noedels”, de Uberkat van het Menschdom! Meer informatie is te vinden bij mezelf en binnenkort in de Annales van de Wereldgeschiedenis. De poorten van mijn aan Poseidon geweide tempel ( aka kot, en leve de drietand ) staan immer voor u open, of Helios nu zijn baan aan het voltrekken is of niet.

Quaestor: Niels Schoubben

NielsBA2 Latijn-Grieks

Χαίρετε πάντες! Valete omnes!

Zoals uit mijn aanspreking al mag blijken, heb ik het genoegen om zowel Grieks als Latijn te studeren. Ik doe dit jaar mijn tweede bachelor en ben daarnaast belast met de zware :p functie van quaestor. Ik zorg er dus voor dat de KK genoeg geld heeft voor haar superactiviteiten, en ben dus ook verantwoordelijk voor eventuele prijsstijgingen, sorry!! Als je me wil stalken, vind je mij op de Blandijn of in Home Vermeylen, nadat ik mijn wekelijkse calvarietocht uit het verre Tongeren met succes beëindigd heb. Ik heb jarenlang muziekschool gevolgd en nu probeer ik met mijn vingers nog eens ‘los zu gehen’ aan mijn piano. Mijn neus daarentegen vind je eerder in mijn boekencollectie. Als ik eens niet de vakidioot aan het uithangen ben, lees ik ook klassiekers uit de wereldliteratuur, legal thrillers, historische romans, fantasy; kortom bijna alle genres. Films en series zijn minder aan mij besteed, dus verwacht niet dat ik een groot aandeel zal hebben in de vaak uitvoerige gesprekken die daarover gevoerd worden. Om af te sluiten wil ik nog één ding meegeven: kom naar de KK! Mijn studententijd zou anders een zeer eenzaam bestaan geworden zijn en niet de clichématige beste tijd uit mijn leven, die het nu wel is! ?

Alma Mater: Liesa Bogaerts

LiesaBA2 Latijn-Engels

Salve!

Mijn naam is Liesa Bogaerts en ik ben dit jaar de Alma Mater van de Klassieke Kring. Dat houdt in dat ik graag kook en dit jaar voor alle eetactiviteiten ga zorgen! Het is mijn levensdoel van dit jaar om ervoor te zorgen dat er niemand van jullie honger lijdt! Naast Alma Mater ben ik ook nog tweedejaars (zo vreemd om te zeggen, het gaat zo snel!) studente Engels – Latijn. Latijn vind ik de mooiste taal ter wereld en Engels heb ik gekozen voor de legenden van Koning Arthur (hij bestond en ik zal het bewijzen!). Later, veel later, na mijn zalige jaren op de Blandijn, wil ik graag Indiana Jones worden. Ja, ik weet dat hij een man is maar ik word zijn minstens even geweldige tegenhangster! Maar nu terug naar jullie! Als je nog maar denkt dat ik jou kan helpen om jouw tijd op de Blandijn te veraangenamen, aarzel dan niet en laat het mij weten! Ik ben te vinden in het raamkozijn recht tegenover lokaal 120.043, mijn favoriete plekje op de Blandijn! En als ik daar niet ben, lig ik waarschijnlijk in de tuin, mijn tweede favoriete plekje.

Crea: Fleur Vermeulen

FleurSalve! Ik ben Fleur en ik ben dit jaar jullie Crea. Ik ben een wannabe/ex-classicus en leg me sinds vorig jaar toe op muziek; i.e. klassieke dwarsfluit. Ik zit in de KK met heel mijn hart. Brood, spelen, bier en studeren; voor alles kan je er terecht. Als crea zal ik alles van posters tot onderleggers met veel liefde maken/ontwerpen. Wish you all the best, Fleur

 

Feest: Siebe Vannobel

SiebeBA2 Latijn-Grieks

Greetingz Friends,

Mijn naam is Siebe Vannobel, zit in mijn tweede jaar aan de Blandijn, volg ik lessen over twee van de mooiste talen die er bestaan (Latijn en Grieks, duh) en ik heb de glorieuze eer om dit jaar Feest te zijn bij de KK. Dat betekent ruwweg dat ik degene ben die ervoor moet zorgen dat jullie na alle droge (maar hyperinteressante) lessen uw kelen smeert, en dat liefst met iets alcoholisch, op een goed stukje muziek, met de ongelooflijk interessante leden van de KK rondom u. Een taak die ik heel serieus neem. Verder ben ik ook degene die jullie zal lastigvallen met alle verhalen over de series en films die ik heb  gezien, de boeken die heb gelezen en de cantussen waarop ik heb gezongen. Als jullie iemand nodig hebben om geestdodende lessen Kritiek te vergeten, uw liefdesverdriet te verdrinken of gewoon eens wilt weten hoe het voelt om rond vier uur ’s nachts door Gent te dwalen, bel mij en ik kom af zo vlug mijn benen mij de Blandijnberg op kunnen fietsen. En als je mij een pintje trakteert of samen met nog een paar praesidiumleden (of misschien volgend jaar nog meer man) Smite met mij komt spelen, word ik jouw allerbeste vriend en kan ik jou tonnen advies geven hoe je je eerste jaar vooral niet moet doorbrengen! Come find me, it’ll be legen – wait for it and I hope you’re not lactose-intolerant ‘cause the second half of that word is – DAIRY!

Cultuur: Eline Vandewalle

BA2 Latijn-ElineEngels

Dag,

Ik ben Eline en ik ga op naar mijn tweede jaar Latijn-Engels. Ik spendeer zowel weekdagen als weekends in deze prachtige stad. Dit jaar zal ik de cultuuractiviteiten van de KK verzorgen. Suggesties omtrend mijn cultuurbeleid zijn altijd welkom. Ik ben aanspreekbaar en niet intimiderend. Indien jullie vinden dat het tegendeel waar is, gelieve mij dat te melden, ik kan tegen kritiek. Als ik toch niet tegen kritiek kan, zullen jullie dat wel merken. Verder ben ik niet sportief en ik kan ook niet zingen. Ik denk dat ik goed deuntjes kan fluiten, maar dat is eigenlijk niet waar. Ik denk dat ik nooit puisten heb, maar dat is ook niet waar. Ik kan niet goed zwemmen en ik ben heel slecht in communicatie via sms of facebook. Ik ben ook vrij slecht in het onthouden van namen en ik kan niet tegen de zon. Als jullie willen weten waar ik wel goed in ben moeten jullie mijn aanspreekbare zelve maar aanspreken en mij zo beter leren kennen. Ik kijk er naar uit jullie culturele leven te boosten!

Eline

Sport: Alexander Vandewalle

12028977_10207423482930400_290300420_nBA3 Latijn-Grieks

Jow! Ik ben Alexander en zal dit jaar instaan voor alle sportactiviteiten die de KK u te bieden heeft. Ooit eens zin gehad om iets sportaefs te doen, maar nooit dat laatste stukje motivatie gevonden om uit de zetel of van achter de pc te kruipen? Geen probleem, de KK zal u hierbij helpen! Mens sana in corpore sano, zeggen ze toch he. Zelf ga ik naar mijn derde bachelor, Grieks & Latijn. Toch zal je me het eerste semester niet tegen het lijf lopen; tijdens die periode heb ik immers het charmante Gent even ingeruild voor het mooie Athene. Als ik in het tweede semester terug ben, zal je rap ontdekken dat ik een fervent fan ben van series en films van het comedy en fantasy / comic book / scifi-genre, en evenals luister naar muziekgenres als dubstep, d&b, glitch hop, house, trap, chillout en nog zoveel meer van dat soort dingen, zij het in hun minder commerciële vorm. Aan wie graag fitnest of hier graag mee begint kan ik ook wat tips & tricks geven.

Tot in februari!

Bachelor: Marie Jacobs

11887893_10206502730464325_3581807570964282404_nBA2 Latijn-Engels

Dear,

Ik typ dit tekstje op de bus van Berlijn terug naar huis. Ik heb de pc van mijn niet zo charmante buurman geleend: het heeft een qwertytoetsenbord en ik geloof dat er kauwgom op het scherm zit. Ik voel mijn rug niet meer. Iedereen rondom mij slaapt. Maar ik typ dit tekstje, want de KK geeft me steun in deze zware, barre tijden van koude busavonturen die het einde van mijn perfecte vakantie inluiden. De KK zorgt voor me, entertaint me en bezorgt me een serieus slaaptekort (in a good way). Point proven: de KK steunt je! En ik wil je ook steunen, especially als je eerstejaars bent. Het is namelijk mijn functie als Bachelorpraeses om jullie het hele academiejaar door bij te staan. Weet dus dat je altijd bij me terecht kunt voor  mode-, liefdes- of studieadvies. Of voor koekjes, ik bak ook heel erg lekkere koekjes. Laat me mijzelf nog snel even voorstellen, vooraleer ik de rest van de bus volg en een dutje doe. Ik ben Marie. Ik zit in mijn tweede jaar Engels-Latijn. Ik hou van lezen ,schrijven, toneel, festivals en reizen. Daarnaast doe ik alsof ik graag sport en ben ik een enorme muzieksnob. Ik eet graag pompelmoes tijdens de les en ben dol op zwarte eyeliner. Ontwijk me echter voor 11 uur ’s ochtends, enkel mijn aanblik kan al moordend zijn op dat uur van de dag. Als je meer wil weten, zal je me moeten aanspreken ?

Slaapwel! xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Studie: Leanne Gaalswijk

LeanneBA2 Latijn-Frans

Salvete! Ik ben Leanne (suggesties voor bijnamen zijn altijd welkom), tweedejaars enthousiasteling over – en student van – de Latijnse en Franse talen! Mij valt de eer toe dit jaar uw studiepraeses te zijn. Dat houdt vooral in dat we taart gaan eten op een nog nader te definiëren locatie om alle studievragen te beantwoorden J Behalve voor studiegerelateerde vragen ben ik ook altijd te vinden voor een goed gesprek over ijsjes, pinguïns, boeken, verdwalen in de Blandijn (als je eens verdwaald bent, ik help graag – al is de kans aanwezig dat ik zelf ook niet weet waar ik ben), series, Shakespeariaanse (en andere) beledigingen… Kortom, alles wat belangrijk is in het leven!

Reis: Carlo Siau

CarloBA3 Latijn-Grieks

Hey hey

Mijn naam is Carlo Siau en ik zit nog altijd even vrolijk in de richting Latijn-Grieks. In het eerste semester ben ik niet zo aanwezig in de wondere wereld van de Klassieke Kring, want ik zit op Erasmus in Thessaloniki samen met mijn goede vriendin Matilde (de awesome choreeg van dit jaar!). De eerste keer dat we elkaar zullen ontmoeten is misschien wel op de reis die ik dit jaar organiseer tijdens de intersemestriële week: maar daarover later meer… De meesten kennen mij ook wel als Carlo het Cookiemonster omwille van mijn soms veel te warme onesie, maar het koekskes fretten gaat het hele jaar door – in mijn BA2 was ik namelijk een almus pater, gewoon zot van FOOD! Als het ooit eens gebeurt dat we samen eten, breng zeker je tijd mee, want ik ben blijkbaar de traagste eter op aarde. Wat ik verder in deze korte introductie kwijt kan, is misschien mijn voorliefde voor muziek: bijna alle genres spreken me aan, ik hou van vinyl en een concertje is een standaard in mijn bezigheden. Ondertussen zit ik nog op de muziekschool met piano als instrument, maar dat zijn geen zotte dingen, dus deze zin is verwaarloosbaar ? Voor het komende academiejaar wens ik een zalige bende gekke classici want: All we need is somebody to lean on #schijfke

Choreeg: Matilde De Cooman

12071301_976303525744946_815401159_nBA3: Grieks-Nederlands

Gegroet aan de zeven mensen die de tekstjes op deze site ook echt lezen, jullie zijn top! Mijn naam is Matilde, en dit academiejaar heb ik de eer uw choreeg te zijn. Ik hou me dit jaar dus bezig met de praktische kant van ons klein theaterfestival. Als ik niet bezig ben met een theaterzaal te boeken of een jury samen te stellen, kunnen jullie me vinden op en rond de Blandijn voor een babbel, een lach, een pintje, een feestje… althans, in het tweede semester. Wie in het eerste semester eens een met mij de wereld in wil trekken, moet naar Thessaloniki komen. Maar zeg dus niet dat je niet wist waar je me kon vinden.

Veel liefs uit Griekenland!

Ps zeker komen kijken, ons toneel wordt mega de max!

Web: Justine De Pessemier

1555529_10204603993932188_8982242783947915001_nBA2: Latijn-Nederlands

Gegroet, classici en sympathisanten! Mijn naam is Justine en ik heb dit jaar de eer om de functie van webpraeses in te vullen. Met andere woorden: ik zal dit jaar jullie mail en Facebook vol spammen! Naast lid van de mooiste studentenvereniging van Gent ben ik ook een muziekliefhebber en adept van de Middelnederlandse literatuur. Wanneer ik niet op de Blandijn ben, kan je me vinden in de bibliotheek, tussen een van de duusd boekenrekken van De Slegte of op mijn kot in de Vermeylen. Ik sta altijd open voor een praatje en ben altijd bereid om te helpen als er iets is!