Deel je liefde voor klassieke talen!

Praeses: Pieter De Pauw

PieterMA Engels – Latijn

 

 

 

 

 

Vice: Silke Bomberna

SilkMA Vergelijkende Moderne Literaturen

Dit jaar valt de eer om sponsoring te zoeken en de praeses achterna te huppelen mij toe, hoezee! Als ik bij uitzondering eens niet te vinden ben bij de KK ben ik hoogstwaarschijnlijk een concert gaan recenseren voor MotherLoveMusic Muziekmagazine of zumbales aan het geven als mijn alter ego “Kelly”.

 

 

 

Scriba:  Lobke Tyberghien

lobkeMA Nederlands

Ik ben Lobke, en dit academiejaar ben ik jullie scriba; ik hou me dus bezig met al het papierwerk dat bij de Klassieke Kring komt kijken. Dit academiejaar doe ik, na drie jaar Latijn-Nederlands, mijn master Nederlands. En verder, duusd hartjes voor: de KK en vooral de KK-feestjes en -cocktailavonden, kroketjes, de zon, Mumford and Sons, aardbeien, blauw, het praesidium, icetea, festivals, boeken lezen, ijsjes, gezellige babbels, mijn kot, citytrippen, mijn West-Vlaamse roots, chocolademoelleux… Als jullie zin hebben in een babbel of een feestje, of als jullie mij voor ’t een of ‘t ander nodig hebben: je weet me te vinden!

Quaestor: Hanne Sturtewagen

HanneMA Grieks – Latijn

Hey hey! Ik ben Hanneuuu (mag ook zonder drie u’s) of Hannster, of één van mijn andere (talrijke) bijnamen. Dit jaar sta ik als quaestor te uwer beschikking, jeej! Dat wil zeggen: alle centjes van de kring staan onder mijn bescherming. Nogmaals: jeej! Daarnaast hou ik mij bezig met thee verzamelen, kokosolie aanbidden en fangirlen (heel soms maar ze). Vragen? Vragen! x-jes

 

 

Klassimaster: Gaëtan Rubbrecht

BA2 Grieks – Latijn

Salve allerbeste KK-lid, lid in spé, geïnteresseerde en al de rest! Mijn cognomen luidt Gaëtan(us ), Gaetano in de mooiste nog levende taal die bestaat, het Italiaans natuurlijk. Maar laat u zich niet misleiden, ik ben een fervent aanhanger en student van onze twee geliefkoosde klassieke talen ; Latijn en Grieks.
Dit jaar heb ik de enorme eer om samen met mijnheer Bert(us) uw avctores te zijn. Met ander woorden; wij schrijven uw Klassikasters dit jaar. Driemaal hoezee en pintjes !
Om mijzelf even kort – ik heb een probleem met het woord kort – voor te stellen; Naast de KK ben ik ook actief als voorzitter van het meest wijze speelplein, ’t Speelakkertje in Uustakker, op deze aardbol en daarbuiten. In het weekend begeef ik mij graag naar het plaatselijke jeugdhuis. Daarnaast ben ik ook actief bij Jong Groen StuGent ( Oei mijn dagelijkse boom vergeten knuffelen, dedju ! ).Tijdens de week vind je mij altijd wel ergens in Gent. Overigens heb ik een passie voor pizza-gerelateerde zaken, gin en uitermate lage humor.
Ook luister ik uitermate graag naar goeie ouwe rock en metal – ook wel metaal genoemd in de schoone Vlaemsche Taal. En Sabaton is geweldig, meer dan geweldig ! Maar ook met Nirvana, Deep Purple, Judas Priest, Winterstorm e.d kunt u mij zeker plezieren.
Moest je met prangende vragen zitten, je hart eens willen luchten, een babbel bij liters koffie – ik kan niet zonder koffie, dan mag u mij altijd zoeken in en rond de Blandijn, wat geen probleem is aangezien ik veel lawaai maak en vaak de koffieautomaten bezoek.
Vergeet zeker en vooral niet naar alle activiteiten van onze fantastische, geweldige, geniale kring te komen, of Zeus zal zijn toorn op u uitwerken!

Tot zeer gauw en het ga u goed !

Ps: heeft u dixits ( domme uitspraken van klassieke – of andere studenten ) : doorsturen die handel !

Klassimaster: Bert Durieux

BertBA2 Grieks – Latijn

 

 

 

 

 

Alma Mater: Emma Vanden Berghe

EmmaBA2 Grieks – Latijn

Hoihoi iedereen!

Samen met Carlo zorg ik voor de catering in de KK, of fancy in’t Latijn gezegd: wij zijn Almus Pater en Alma Mater! Als je ’t ons vraagt, gaan (supermegacoole!) KK-activiteiten en een lege maag zeker niet samen J Wie in de mood is om stomme (maar voor mij en hopelijk nog vele anderen hilarische) taalmopjes te horen en te vertellen, you know where to find me! Nee, eigenlijk weten jullie dat niet, maar nu wel: home Vermeylen! Of in home Uppsala, bij mijn Italiaanse vriend(innet)jes. Zeker altijd welkom, want I loooooooove nieuwe mensen leren kennen! Eerstejaars, als jullie tips of hulp nodig hebben, zeker niet twijfelen om contact op te nemen; jullie mogen mij stalken op facebook, gsm, mail… of op mijn kotdeur komen beuken (niet moeilijk te vinden; de enige kamer met een rode deur op de 1ste verdieping :p), ik help héél graag waar nodig! Nog een paar verslavingen; progrock, kleurtjes, lichtjes, bellen blazen, washitape, stickers, schattige dingen, moni zijn, knutselen (als in magneetjes en sleutelhangers en koten versieren) en nog veeeeeeel meer (zoals overdrijven met het aantal letters om toch maar de nadruk te laten overkomen).
Emma out.

Almus Pater: Carlo Siau

CarloBA2 Grieks – Latijn

Hoi Hoi

Ik ben Carlo en samen met Emma vormen we het vrolijke duo Almus Pater en Alma Mater (aka catering). Twee maal per semester brengen we een lekker alternatief  gerechje voor brugspaghetti, frieten, Bicky Burgers (ook al is dat allemaal zo lekker, ik krijg al een hongerke :-) ) en dit altijd op gezellige locaties.

Als jullie eens een leuk eet –of caféadresje nodig hebben in het hartje van het bruisende Gent, zijn jullie zeker bij deze Gentenaar aan het juiste adres.
Zijn er problemen met een niet rijzend deeg, een brokkelige taart, schiftende mayonaise, we helpen waar nodig (allé soms, we zijn ook geen  Nigella Lawson en Jamie Oliver)
Alles op alles voor sfeer en gezelligheid dit jaar!
En om met grootmoederwijsheid af te sluiten: alles smaakt beter in gezelschap :-)

Crea: Lisa Verleyen

BA3 Grieks – Latijn

Tijdens dit academiejaar ben ik de crea van dienst. Mijn hoofdtaak is prutsen met photoshop (affiches maken, red.), en ervoor zorgen dat die affiches op tijd aan de valven hangen zodat jullie zeker op de hoogte zijn van alle awesome KK-activiteiten. Een ander belangrijk aspect van het crea-zijn is het feit dat ik altijd plakband (moet) bijheb(ben). Als er zich een of ander noodgeval voordoet dat plakband vereist en ik ben in de buurt, hoef je je dus geen zorgen te maken. Verder hou ik me dit jaar ook bezig met de studiehulp, dus als je met vragen zou zitten, val mij gerust lastig.  Omdat ik helemaal niet goed ben in voorstellingstekstjes schrijven, zie hier ter afsluiting een korte opsomming van dingen die ik leuk vind: cultuur, cantussen, literatuur, oude boeken, ice-tea, de serie Girls, Sherlock,  aardbeien en Florence and the Machine. Einde.

Feest: Anouk Jacobs

AnoukBA3 Engels – Latijn

Beste Klassieke Kringertjes,

Mijn naam is Anouk (ook wel Nouk of Pannenkoek) en ik ben jullie feestpraeses dit jaar. Mijn taak bestaat er uit fantastische fuiven te organiseren, knotsgekke cocktails te maken en voor andere spetterende spektakels te zorgen. In het tweede semester zal ik samen met een aantal andere kringen ook het galabal (bal masqué) organiseren.
Ik zit ondertussen al in mijn 3e bachelor Latijn – Engels (joepie) en de blandijn is, na mijn huis in het verre Vosselaar en mijn kot, een 3e thuis geworden. Verdwaalde studenten wil ik dus graag de weg wijzen of ’s avonds misschien trakteren op een pintje in de Amber (waar uiteindelijk iedereen terechtkomt).
Ik sta open voor random babbeltjes en als je enthousiast door de Blandijn lopend mijn naam roept, zal ik je ook met open armen ontvangen. De gekste ideetjes zijn altijd welkom en een leven vol fantasie trekt ook mij harder aan dan saaie realiteit. Wil je toch eens graag een beetje serieus babbelen of zit je met dringende vragen, mag je mij ook altijd aan mijn arm trekken en zal ik een luisterend oor zijn.
Alvast allen welkom in de Klassieke Kring en maak er een feestje van! ;)

P.S.: ik ben kleiner dan Arthur (sport)

Cultuur: Mieke Dhondt

MA Grieks – Latijn

Howla, De cultuur hier. Mieke dus. Dit jaar heb ik mijn schrijftalenten achtergelaten (of overgelaten aan een spook genaamd ‘thesis’) en me in de voorste rijen van het culturele slagveld geposteerd. Waarom de militaire metafoor? Wel als je moet kiezen tussen zoveel zielsverrijkend goeds in de muziek-, theater-, dans- en boekenwereld, dan vallen er al eens slachtoffers in het proces. Wat drijft jullie cultuur nu tot haar culturele praktijken? Wel, afgezien van uren verdiept in de studie van alles wat maar een haartje te maken heeft met de grote Drievuldigheid Gaius Julius Caesar, Georg Friedrich Händel en Jane –‘Awesome’- Austen, kan je mij ook terugvinden omringt door porto-jenever-sangria, nootjes-pizza-pastinaakpuree of meer nootjes, tijdens een jamsessie op piano, orgel of mijn stembanden. Voor de rest behoeft een goede KK-minion (yissss minionsssss *evil laugh*) enkel te weten dat je me altijd meekrijgt naar een klassieke concert, dat ik een heilige affectie heb voor alles met een fronton, en dat je voor een diepzinnige babbel me best eerst in de val lokt met iets over random Romeinse feiten. En oja, team Thranduil.

Sport: Arthur T’Kindt

ArthurBA Engels – Spaans

Beste student(e)/ liefhebber of liefhebster der klassieke talen,

Gegroet, ave, salut, gegrüßt,… talen zijn er genoeg om elkaar te begroeten. Ten eerste hartelijk welkom aan de mooiste faculteit die de Universiteit Gent maar kan bieden: de Blandijn, versterkte vestiging en bastion van de Letteren en Wijsbegeerte. U heeft een goede keuze gemaakt, misschien zelfs de beste in uw leven, om hier te komen studeren. Zelf begin ik reeds aan mijn derde jaar als student nu, hoewel het niet in een klassieke taal is. Ja, ik ben een indringer, een outsider, het lelijke eendje zowaar binnen dit praesidium. Een van de hulptroepen  in een poging om het Romeins burgerrecht te verkrijgen. Desalniettemin ben ik in de eerste plaats jullie sportpraeses dit jaar. Want ja, mens sana in corpore sano luidt het spreekwoord toch als ik me niet vergis? Dit houdt in dat ik ervoor zal zorgen dat de overtollige calorieën die worden opgedaan op onze supertoffe feestjes (bijna zo tof als mijn sportactiviteiten), cantussen (hoera, pintjeeeess en liedjes zingen!!!) en andere eetgelegenheden smelten als sneeuw voor de zon. Over mezelf zal ik vrij kort zijn: ik hou enorm van bier en heb een passie voor kleinkunst. Verder probeer ik regelmatig te sporten en speel ik gitaar. Als ik dan toch echt helemaal niks anders te doen heb, durf ik wel eens een cursus open te slaan en te studeren. In ieder geval, moge het een fijn en sportief jaar worden waarin we ons allemaal mogen amuseren. Spreek me zeker eens aan als je vragen zou hebben of iets meer wilt weten over mij.

Gegroet en moge Fortuna aan uw kant staan.

Bachelor: Matilde De Cooman

BA2 Grieks – Nederlands

Ik ben dit jaar met veel plezier de bachelorpraeses van deze geweldige kring! Dat wil zeggen dat ik klaarsta voor alle eerstejaars. Kom maar op met die studieproblemen, boekenproblemen, liefdesproblemen, …. Ik ben er klaar voor! Ik ben natuurlijk ook zeer bereid jullie bij te staan op café, op feestjes en op cantussen!

 

 

Reis: Oettie Devriese

BA3 Engels – Latijn

Iep! Mijn naam is Oettie, Snoettie voor sommige vrienden. Mocht je zoals heel veel mensen willen weten waar die gekke naam vandaag komt, vraag maar raak! (ik bijt meestal niet). Dit jaar sta ik in voor de reis, dat wil zeggen dat mijn functie erin bestaat de reis tijdens de intersemestriële week in elkaar te steken. Awesome, or what! Verder zal ik ook de regie van ons toneel voor mijn rekening nemen, samen met partner in crime Mieke :)

Web: Elisabeth De Backer 

ElisabethBA3 Engels – Latijn

Ahoi beste leden van de KK en sympathisanten!
Ik ben dus Elisabeth, uw webpraeses van dienst. Dat wil zeggen dat ik verantoordelijk ben voor deze website, de facebookpagina, de nieuwsbrieven en sinds dit jaar ook de twitter! Ik breng dan ook veel tijd voor het scherm van mijn computer door. Af en toe komt deze zon – en mensschuwe PC gebruiker ook eens buiten, dit dan in de context van les (moet wel!), de KK (uiteraard) en muziek!! Want ja, ik hou zoveel van klavieren: azerty, qwerty of zwart-wit; en ook enorm veel van blokfluit spelen (JEJ!). Bij deze heb ik mezelf zo wat voorgesteld. U mag uiteraard met alle verdere vragen die u nog heeft naar mij komen, op de Blandijn, café of via het internet uiteraard!