Deel je liefde voor klassieke talen!

Praeses: Sarah Levecque
 MA Vergelijkende Moderne Literaturen

Scriba: Hanne Sturtewagen
Hanne BA 3 Grieks - Latijn

Ik ben Hanne en ik ben zot van minions.

Naast zot zijn, hou ik er ook van mij uit te leven met Paint (Photoshop is te basic), bergen te beklimmen (soms kan ik ze zelfs verzetten) en thee te drinken (hier is niets verdachts aan).

Merk trouwens op dat ik door dezelfde microbe gebeten ben als Mieke: hartjes voor drieledige zinsconstructies!

Ik word volgend academiejaar jullie scriba (of secretaris in ’t schoon Nederlands – maar wij zijn uiteraard ‘klassieke’ puristen: praesidium schrijven wij met -ae- ;-)), wat betekent dat ik geen eigen activiteiten heb, maar (al schrijvend op de vergaderingen en helpend waar ik kan) samen met de praeses, vice en quaestor de boel draaiend zal houden.

 Om af te ronden nog drie (hoe kan het ook anders?) typerende dingen over mezelf: ik heb af en toe eens bolle kaken (vandaar de bijnaam Hannster), ook ik hou van Jane Austen (en andere kostuumdrama’s, zowel de boeken als de filmversies – oké, ik hou eigenlijk van boeken in het algemeen) en ten slotte ben ik blijkbaar (stiekem) verzot op het veelvuldig gebruik van haakjes. Acta est fabula.

Quaestor: Lobke Tyberghien
Lobke BA 3 Latijn - Nederlands

Ik ben Lobke, en dit academiejaar ben ik jullie quaestor/penningmeester. Dit houdt in dat ik ervoor zorg dat alle KK-rekeningen netjes betaald worden maar ook dat er altijd genoeg KK-centjes overblijven om topactiviteiten te kunnen organiseren. En geloof mij, een topjaar wordt het sowieso. Oja, ik zit in het derde jaar Latijn-Nederlands. En verder, duusd hartjes voor: de KK en vooral de KK-feestjes en -cocktailavonden, kroketjes, de zon, Mumford and Sons, aardbeien, blauw, het praesidium, icetea, festivals, boeken lezen, ijsjes, gezellige babbels, mijn kot, citytrippen, mijn West-Vlaamse roots, chocolademoelleux... Als jullie zin hebben in een babbel of een feestje, of als jullie mij voor ’t een of ‘t ander nodig hebben: je weet me te vinden!

 

 

 

Auctor (Klassimaster): PieterJan Lamon
Pieterjan 
BA 3 Grieks - Latijn

Beste lezer van mijn tekstje, Mijn naam is Pieterjan, en met ‘Pieterjan’ en allerhande variaties word ik aangesproken. Samen met Mieke ben ik dit academiejaar Auctor van de Klassikaster, het tijdschrift van onze geliefde kring. Mieke en ik zullen dus altijd en overal met opengesperde ogen en gespitste oren gade slaan wat er gebeurt in en rond de Blandijn. Als je zelf iets interessants hebt gespot, laat het dan gerust weten via klassimaster@klassiekekring.be, of zeg het ons gewoon in de wandelgangen.

Buiten Auctor zijn, hou ik me in het dagelijkse leven naast mijn studies (Grieks-Latijn BA3) bezig met muziek, en zoals het de gemiddelde student betaamt, zet ook ik graag eens een stapje in de wereld onder het motto ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’. Als ik je verder ergens mee kan helpen, als je dringend iemand nodig hebt om iets mee te gaan te drinken, als je eens nood hebt aan een babbel of als je tijdens de eerste weken verloren bent gelopen in de Blandijn, laat gerust iets weten, ik help je graag uit de puree

 

Auctor (Klassimaster): Mieke Dhondt
Mieke 
BA 3 Grieks - Latijn

Mieke, Auctor in het 82ste regiment van praeses Levekk, at your service, sir! Ik vorm dit jaar samen met Pieterjan het consulaat dat de Klassikaster volschrijft met... awesome Klassikasterstuff.

Mijn autobiografie in 36 delen is momenteel nog in een embryonaal stadium, maar ik kan je wel zeggen dat ik een fervent beoefenaar ben van klassieke muziek en je mij ten allen tijden kan meekrijgen naar een dergelijk concert, dat ik zot ben van Jane Austen, porto en Playmobilromeinen, en dat Benedict Cumberbatch altijd een goed onderwerp is om over te beginnen indien je mijn eeuwige vriendschap zoekt. En o ja, NOOTJES.

Als je mij in de gangen ziet rondspringen en je hebt hulp nodig met wat dan ook (mijn specialiteiten zijn random feiten, snode plannen en drieledige zinsconstructies), trek aan mijn mouw en vraag maar raak! En vergeet niet: zalige bijdragen of suggesties met goddelijke allures worden met open armen ontvangen! Mail ze ons stante pede door via klassimaster@klassiekekring.be of drijf ons persoonlijk in een hoekje en overtuig ons op ciceroniaanse wijze waarom ze een plekje verdienen in ons kwaliteitsmagazine.

Alma Mater: Lisa Verleyen
Lisa 
BA2 Grieks - Latijn

Dag KK-lid (in spe), Ik ben Lisa, en samen met Oettie ben ik dit academiejaar alma mater, ook wel bekend als cateringpraeses. Samen gaan wij ervoor proberen zorgen dat alle eetactiviteiten en cocktailavonden zo vlekkeloos mogelijk verlopen. We zitten ook samen op kot, dus als je eens een slaapplaats zou nodig hebben, kan je altijd bij ons terecht. Wanneer ik niet naar Klassieke Kring activiteiten ga, of, zoals het een vlijtige studente Latijn en Grieks betaamt-ahum-, bezig ben met mijn studies, kan je mij vooral vinden met mijn neus in een goed boek, op een concert, of op andere cultuur gerelateerde plaatsen in en rond Gent. Mocht je volgend semester de weg kwijt zijn -letterlijk of figuurlijk-, vragen hebben over één of ander vak, of gewoon nood hebben aan een babbel, geef gerust een seintje.

 

 

 

Alma Mater: Oettie Devriese
Oetie 
BA 2 Engels - Latijn

Hoi ! Alvast drie hoeraatjes want als je dit leest heb je de weg naar onze site gevonden of een geweldige eerste Klassikaster in handen. Mijn naam is Oettie ( en ja het is mijn echte naam, blame it on my mother ) en dit jaar zit ik in mijn 2e jaar Latijn-Engels. Ik ben van plan dit jaar te vullen met supertoffe momenten bij de KK, af en toe een pintje en natuurlijk braaf naar de lessen gaan .

Dit jaar zorg ik samen met mijn collega alma mater Lisa dat jullie op tijd en stond eens lekker kunnen eten. Voor andere niet-eten gerelateerde zaken kunnen jullie natuurlijk ook bij ons terecht en de zetel op ons kot is steeds bereid logés te ontvangen. Hoewel ik enorm van koken hou, vind je mij ook op andere plaatsen dan achter het fornuis. Zo ben ik gek op theater -als toeschouwer en acteur- en met een boek doe je me ook altijd veel plezier. Net als een heleboel andere vrouwelijke praesidiumleden beschouw ik Jane Austen als de lectuur bij uitstek en ben ik ervan overtuigd dat Benedict Cumberbatch de beste mr. Darcy ever zou zijn.

Ziezo, dat lijkt me genoeg info voor een eerste kennismaking, al het andere vertel ik wel eens tijdens een van de vele KK activiteiten of op een terrasje met een Fiero in de hand.

Crea: Anouk Gorris
Anouk 
BA2 Engels - Latijn

Liefste lezer, Mijn naam is Anouk en ik heb niet echt een bijnaam, dus je kan altijd suggesties aanbrengen of gewoon je creativiteit gebruiken als je mij aanspreekt. Ik studeer Latijn-Engels (Ba2) dus als je hulp nodig hebt, mag je mij altijd aanspreken en ik zal je zo goed mogelijk helpen.

Ik neem de functie van creapraeses voor mijn rekening dit schooljaar en zal dus altijd open staan voor mogelijke creatieve uitspattingen. Mijn belangrijkste taak is ervoor te zorgen dat jullie op de hoogte blijven van al onze activiteiten door middel van affiches en flyers. Ik ben vaak terug te vinden in de gangen van de Blandijn of in de straten van Gent. Als je nood hebt aan gezelschap of als je de weg kwijt bent, wil ik altijd graag helpen. Ik ken de straten en vooral de cafeetjes en gezellige plaatsjes van Gent ondertussen heel goed. Ik ben ook altijd in de buurt, want ik heb de luxe om op kot te zitten en heb zo van het wondermooie Gent een tweede thuis kunnen maken.

 

Feest: Pieter De Pauw
Pieter 
BA3 Latijn - Engels

Hallo vriend van de klassieke talen. Ik ben Pieter en ik vervul na een jaar als Klassikasterhoofdredacteur en KK-toneelregisseur dit jaar de functie die me volgens velen – en ik kan ze niet geheel ongelijk geven – op het lijf geschreven staat: FEEST! Samen met de rest van het praesidium ga ik ervoor zorgen dat je het hele jaar lang kan amuseren bij ons (niet het minst op mijn eigen fuiven en cocktailavonden waarvan je tegen je kleinkinderen nog gaat spreken). Ben je gedesillusioneerd na zoveel escapisme van het blokken, zoek me dan op in mijn tweede thuis op de Blandijn! Als ‘ancien’ van het praesidium mag je me altijd om raad/hulp vragen of uitnodigen voor een koffie/thee en een stukje taart. Verder ontdek ik Gent ook vaak ’s nachts: iedereen is altijd welkom om mee op stap te gaan en mijn capaciteiten als feestpraeses persoonlijk uit te testen. Hoewel het ongeloofwaardigheidsgehalte van sommige verhalen het niet doet uitschijnen, heb ik ook nog een fijnzinnigere, cultuurminnende kant en sterke zin voor verantwoordelijkheid. Zoals het in de woorden van de 21ste-eeuwse filosofe Hannah Montana ooit zei: “You get the best of both worlds”

 

 

 

Cultuur: Fabian De Witte
Fabian 
MA Grieks - Latijn

Euhoi & salve,

Ik heet Fabian en ben dit academiejaar jullie cultuurpraeses. Dat houdt in dat ik een cultuurprogramma tracht samen te stellen en jullie hiervan op de hoogte houd. Naast mij ambtshalve bezig te houden met cultuur, vind je me wel vaker in de gangen van de Blandijnberg te lezen in één of ander boek, meestal is dat de betere pulp of fantasy, dus stoor me gerust als je een al dan niet gezellige babbel wil.

Naast lezend in de gangen tref je me ook in de tuin – de schaduwzijde weliswaar, classici worden na verloop van tijd lichtschuwe wezens.
Verder hoop ik jullie te zien op onze talrijke activiteiten.

Wat valt er verder te vertellen? Ik woon in het pittoreske Oostakker, mijn sterrenbeeld is Ram en net zoals alle classici koester ik een grote genegenheid voor het tricolon. Daarmee is de kous, zoals, geloof ik, de spreuk luidt, af.

 

Sport: Anselm Logghe
Anselm 
BA

Hejoooooooo, Anselm hier! Hoe je dat precies uitspreekt of waar dat vandaan komt, moet je maar eens vragen als je me ziet. En als je me dan toch al aangesproken hebt, kan je me altijd bekoren met gesprekjes over sport (well, duh), jonge Belgische muziekgroepjes, mooie reisbestemmingen/ervaringen, pc-gaming, of met Neveneffectenachtige humor. Mijn roots liggen in Torhout, hartje West-Vlaanderen, maar mijn West-Vlaams hartje staat nog steeds volledig ter beschikking voor een jonge deerne. Naast Latijn studeer ik Italiaans (BA2) en mijn sportieve passie is al meer dan 12 jaar lang volleybal (dit jaar in het verre Wevelgem). Maar volleybal is natuurlijk lang niet het enige wat me interesseert. Dit jaar wordt weer een topjaar voor sportliefhebbers, met de Olympische Winterspelen, het WK hockey (BELGIË WERELDKAMPIOEN!), het WK voetbal (BELGIË WERELDKAMPIOEN! 😀 ) en nog zóveel meer in het vooruitzicht. Maar ook in de KK gaan we er stevig tegenaan natuurlijk! Wees niet bang voor het niveau ofzo, want plezier maken is altijd het allerbelangrijkste: iedereen is altijd méér dan welkom op mijn sportactiviteiten dit jaar. Wie nog vragen heeft over mij of over mijn sportactiviteiten dit jaar, mag die uiteraard altijd stellen!

 

 

 

Choreeg: Heleen De Groote
BA3 Grieks - Latijn

 

Web: Charlotte Blontrock
Charlotte 
BA2 Frans - Latijn

Charlotte Blontrock, webmaster 2013-2014, tot uw dienst!

Dit jaar beheer ik de website en onze facebookpagina, val ik jullie geregeld lastig met nieuwsbrieven en beantwoord ik graag jullie vragen via e-mail. Verder doe ik allerlei kleine (maar levensbelangrijke!) werkjes achter de schermen, so beware: I’m everywhere!

Maar eigenlijk ben ik slechts een vermomde digibeet en hou ik me in het dagelijks leven met heel andere zaken bezig. Net als de meeste taal- en letterkundigen verlies ik me natuurlijk graag in een goed boek en ben ik altijd in voor diepzinnige, filosofische gesprekken (en dan vooral met een drankje dat de lippen wat losser maakt in de hand). Verder speel ik piano, rijd ik paard en ben ik een onvoorwaardelijke fan van studio100- en Disneymuziek. Gelieve er dus rekening mee te houden dat ik tijdens gesprekken uit het niets begin te zingen als ik je woorden toevallig met een melodietje associeer (maar geen paniek, ik kan perfect normaal functionneren met die afwijking). Dat staat echter niet in de weg dat je mij altijd mag aanspreken (of zoals het mijn functie betaamt, mailen) als je met vragen, problemen of bedenkingen zit. Ik help je graag verder!

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work