Deel je liefde voor klassieke talen!

Praeses: Nick Brantegem

 MA Engels - Latijn

 

Vice: Sarah Levecque

BA3 Frans - Latijn

Scriba: Pauline De Baets

Quaestor: Lien Platteau
lien

MA

Hallo, ik ben dus Lien en ik mag volgend jaar de centjes van onze kring beheren, m.a.w. ik mag ze af en toe eens goed laten rollen en er ook voor zorgen dat we ze toch niet te enthousiast naar buiten gooien door ramen en deuren. Ik zit nu in mijn vierde jaar ofwel mijn masterjaar dus (maar bij het schrijven van dit tekstje, had ik nog altijd niet beslist wat ik wilde doen, dus meer details hierover, zal je ooit wel eens te weten komen) en ik ga volgend jaar mijn derde jaar praesidium doen. Ik sta altijd open voor een babbel en helaas of joepie voor jou, kan ik je dan wel enkele minuutjes (uurtjes) bezig houden (vraag maar aan de mensen die me goed kennen). Dus tot gauw eens in levende lijve!

 

 

 

Klassimaster: Steffi Seynaeve

Klassimaster: Pieter De Pauw
pieter

BA2 Engels - Latijn

Dag beste vrienden van de klassieke talen! Ik ben Pieter en ik maak voor jullie (en hopelijk ook veel door jullie) de Klassikaster, samen met Steffi. Je vindt me vaak op of rond de Blandijn en je kan me altijd aanspreken als je problemen hebt. Verder ontdek ik Gent ook vaak 's nachts, wat dan leidt tot absurde situaties die op hun beurt dan weer leiden tot de meest ongeloofwaardige verhalen. Iedereen is altijd welkom om deze avonturen te beleven. Ik luister graag naar muziek, hoewel mijn smaak nogal antiek is. En ik heb me voorgenomen dit jaar minstens één keer per week te gaan sporten. Ook daarvoor, iedereen welkom om de inspanning wat lichter te maken. Wat wil ik nog meer kwijt? Euhm, alleen mijn vrijgezellenstatus 🙂

 

 

Alma Mater: Hanne Sturtewagen
hanne

BA2 Grieks - Latijn

Ahoi! Mijn naam is Hanne, maar ook Hannibal, Hanni, Hannster/Hamster, Hans en Hannes (Turtlewagen) zijn tegenwoordig in zwang. Ik heb dan ook een voltallig team te mijner beschikking dat (All Hail Athena!) dagelijks de lijst aanvult met pareltjes als 'Hansjovis' en 'Hansworst' - hoewel gerechtigde censuur waar nodig soms een vereiste is.

Ik ben voor het komende jaar jullie Alma Mater en verzorg dus samen met mijn mede Alma Mater Silke de eetactiviteiten. Naast onze kookkunsten strooien we ook graag tips en info allerhande in het rond (jaja, ook al verkiest de anders zo lieve Silke the Stones - mihihi).

Naast mijn grote liefde voor de KK, deel ik ook hartjes uit aan boeken, Game of Thrones / A Song of Ice and Fire, Spinoza, Harry Potter, olijfolie, Cicero, bergen, cd-jachten, Jaqen H'ghar, kokosnoot, Alan Rickman, Schotland, mythologie, Ierland, herfstkleuren, Steve Harley, marmotten, thee, midges, mozzarella, muziek, vallende sterren, olijven, Maggie Smith, Mumford & Sons, feta, kerstbomen en nog héél héél véél méér!

Eet goed en geniet van een veelbelovend jaar!

Alma Mater: Silke Bomberna
silke

BA2 Engels - Latijn

Wat ik in mijn eerste jaar aan de unief geleerd heb: 1) de mensen die je hebt ontmoet op de infodag raak je nooit meer kwijt. 2) er is altijd wel iemand die naar dezelfde maffe serie kijkt of naar dezelfde semi-experimentele muziek luistert als jij en het duurt hier zelfs niet eens lang om die persoon te vinden. 3) de KK is awesome! Nu ik deze wijsheden gedeeld heb, gaan we over tot het officiële gedeelte: mijn naam is dus Silke (zowel Chillke als Bommie zijn populaire varianten). Ik zit nu in mijn tweede bachelor Engels-Latijn (omdat Caesar geweldig is en alle andere geweldige dingen uit Groot-Brittannië komen). Ik hou van muziek allerhande (ik zal geen bands beginnen opnoemen, want echt, er komt geen eind aan, maar we praten er wel eens over :D), Hanne (om meerdere redenen, maar vooral omdat ze mijn medecateringpraeses is), Game of Thrones (maar zit hopeloos achter, dus geen spoilers!), Sherlock (want Benedict Cumberbatch is geniaal, zoals Britten en mensen met vreemde familienamen zo vaak zijn), mijn kot (oh if those walls could speak), Ben & Jerry’s (cookie dough, what else?) en natuurlijk mijn maatjes :D. Voor studietips ga je beter naar de genieën in de Kring en mijn adviezen zijn ook niet de beste die je zult krijgen, maar voor alle andere dingen sta ik paraat, vooral voor extreme gevallen van bachelorpraesesangst. Voor verder inzicht in mijn psyche weet je me wel te vinden.

Crea: Heleen De Groote
heleen

BA2 Grieks - Latijn

Hallo! Ik ben Heleen en zal dit jaar jullie Creapraeses zijn. Die functie houdt voornamelijk in dat ik al wie daarom vraagt bijna dagelijks met affiches en kaartjes en decoratieve elementen allerhande om de oren zal slaan. Daarnaast kunnen jullie echter ook steeds bij mij terecht met prangende vragen of weetjes, voor een babbel en een pintje, of wanneer je gewoon bent verloren gelopen in dat labyrinth van een Blandijn. Verder heb ik een diepgewortelde voorliefde voor allebei de Klassieke Talen, syllabi illustreren, vegetarisch eten, spannende series om de duistere blokperiodes mee door te komen, zwemmen, op reis gaan, en Eucalyptusshampoo.

 

 

 

Feest: Sofie Van Poucke
sofie

 

BA3 Engels - Latijn

Hallo! Ik ben Sofie, de feestpraeses dit jaar. Naast feestjes hou ik ook van Britse comedy, sport en mijn vrienden. Wie meer wil weten en/of een van mijn vrienden wil worden, mag mij altijd aanspreken of een gaan drinken met mij. See you around!

 

 

 

 

Cultuur: Bert Verschingel
bert

MA Vergelijkende Moderne Literaturen

Dag sweethearts,

Dit jaar zal ik trachten jullie Sinterklaas met cultuurcadeautjes te zijn. Zonder baard. Een nobele taak voor iemand die rien de knots meer met Klassieke talen te maken heeft. Niettemin zal ik mij naarstig inspannen en duchtig het beste van mezelf geven. Zonder morren. Voorts weiger ik ook pertinent om Griekse of Latijnse zinsneden aan dit tekstje toe te voegen, daar ben ik – let’s face it – niet schrander genoeg voor. Wat moet u nog van mij weten? Ik hou van Scandinavische krimi, Darren Aronofsky, ‘t Salon, Ticket to Ride, Alex Turner en pannenkoeken. Zonder suiker. Wie met mij een babbeltje wil slaan, mag dat zeker. Zonder verplichting. U herkent mij aan de blonde krullen en de welgemeende glimlach. O ja, u, als aandachtige lezer, had vast al opgemerkt dat ik Bert heet. Meestal met –je. Nog dit: wanneer u op zondag met de trein in Gent aankomt, spring dan gerust eens binnen in de Smidsestraat. U bent welkom!

 

Bachelor: Yann Gryp
yann

BA2 Grieks - Latijn

Aanschouw uwer Bachelorpraeses 2012-2013 in al zijn glorie! Zwaargewicht in lage humor, kinderlijke onschuld (?), maar ook aanmoedigende en troostende babbels. Mijn functie verplicht mij tot een zware taak: het verwelkomen, omarmen en uiteindelijk ook loslaten (ik heb een hartgrondige hekel aan dat woord) van de eerste Bachelors. De zin ‘Ze groeien toch zo snel’ zal ontelbare keren vallen dit jaar. Met behulp van mijn onuitputtelijke bron van enthousiasme zal ik er alles aan doen om, desnoods onder dwang, onbreekbare vriendschappen te laten ontstaan tussen hen, de Klassieke Kring, de hele wereld… Maar vooral met mij, uiteraard. Ik word gezien als een jongen met een grote mond, maar een klein hartje. Men durft mij wel eens ‘koala’ noemen, wegens mijn aanhankelijkheid, waarvoor ik op voorhand al mijn welgemeende excuses aanbied. Ik vind evenveel zaken leuk als niet leuk, maar aangezien dit geen sociale netwerksite is, bespaar ik jullie mijn lijstjes. Muziek is mijn grootste passie. Ik speel in een akoestische band met mezelf als zanger, genaamd ‘Skylines and Hurricanes’. Tenslotte: elkeen die met een probleem zit, die wil opgevrolijkt worden, die gewoon eens wil lachen en rondhangen, die belachelijk wil doen, die een serieus gesprek wil, die verlangt naar een schouder om uit te huilen… Mijn figuurlijke deur staat altijd open voor alles, voor iedereen.

Reis: Sofie Leeuwerck
sofiereis

MA Grieks - Nederlands

 

 

 

 

 

 

Web: Simon Aerts

MA Latijn-Engels / PG Grieks

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work