Deel je liefde voor klassieke talen!

Praeses: Klaas Vandeputte
klaas

BA3 Grieks – Latijn

Avete amici! De aandachtige lezers onder jullie zal het alvast niet ontgaan zijn dat mijn naam Klaas is. Ik ben de praeses van de Klassieke Kring en zal dit jaar als een ware Pater Familias de Kring op mijn schouders torsen. Het is mijn plicht om steeds voor de Klassieke Kring in de bres te springen en deze desnoods ook te vullen. Ik zit de vergaderingen voor en ben bij alles wat de Kring uitvoert de eindverantwoordelijke. Samen met mijn fantastische praesidiumleden zorg ik voor het reilen en zeilen van de Klassieke Kring. Voorts leid ik ook de cantussen, gesteund (al dan niet letterlijk) door onze cantor, wiens creatieve genius epische taferelen op de cantussen zal produceren. Ons praesidium staat alvast klaar om jullie de eudaimonia aan te reiken, zodat jullie een Gouden (studenten)tijdperk tegemoet kunnen gaan.

Vice: Nick Brantegem
nick

BA3 Engels – Latijn

Gegroet. Ik ben Nick en ik zal dit jaar als vice-praeses van de Klassieke Kring trachten om iedereen te helpen waar het kan. Voor hen die mij nog niet (zo goed) kennen, ik ben een enorme cinefiel, hou wel eens van een biertje, en hou van teveel Britse (en andere, bvb. anime) series en programma’s om hier op te noemen. Vice-praeses zijn betekent veelal een steunende rol, en dat wil ik dit jaar uiteraard zijn voor heel het praesidium zodat het een episch jaar kan zijn zonder gebreken en van mooie herinneringen. Steun, raad en uitleg wil ik natuurlijk ook verlenen aan iedereen die dat nodig heeft en er mij om vraagt, of het nu een eerstejaars is die twijfelt over de studies, of iemand met vragen over de Kring zelf e.d. Ik hoop dat het academisch jaar van 2011-2012 schitterend wordt en dat iedereen zich die tijd voor altijd zal kunnen herinneren als de beste uit hun hele studententijd. Salutem plurimam dico!

Scriba: Ismaëlla Tanghe
ismaella

BA3 Frans – Latijn

Mijn naam is Ismaëlla, ook wel bekend als ‘Dingske’, ‘Ismo’, ‘Piepschuim’, ‘Esmerelda’ of ‘Tanghe’ voor de mensen die mijn voornaam te moeilijk vinden. Als secretaris/scriba ben ik zo’n beetje de moeder van de KK-papierwinkel en mijn functie bestaat dan ook voornamelijk uit verslagen maken, verslagen maken, verslagen maken en oh ja, (leden)lijsten bijhouden. Wanneer ik niet slaap, eet, babbel, studeer, les volg of aanwezig ben op een KK-activiteit, hou ik mij het liefst bezig met lezen. Ook maak ik mensen graag hoorndol met gezeur over mijn favoriete TV-serie True Blood en vertel ik graag aan iedereen het weetje dat een ijsbeer zijn poot voor zijn zwarte snoet houdt wanneer hij gaat jagen. Ik hou van ijs, aardbeien, bloemkool en de geur van regen, maar ben als vegetariër niet echt tuk op vlees en vis. Net als de andere leden van het praesidium ben ik op elk moment van de dag aanspreekbaar en aanklampbaar, dus laat gerust van je horen!

Quaestor: Fabian De Witte
fabian

BA2 Grieks – Latijn

Ik heet Fabian, zit in mijn tweede jaar Bachelor of Arts in de Taal- en Letterkunde Grieks-Latijn (want het beestje moet toch een naam hebben) en ik ben de quaestor dan wel penningmeester voor dit jaar, wat inhoudt dat ik de andere praesidiumleden mag vertellen dat er helaas onvoldoende middelen zijn voor hun ongetwijfeld toffe, geweldig leuke activiteiten. Ik word niet graag aangeklampt, maar ben daarentegen wel aanspreekbaar, in de gang of op activiteiten. Ik moet er wel bij vertellen dat ik enigszins gehoorgestoord ben (i.e. halfdoof), dus praat je best wat luider, duidelijker, wat niet al…

Klassimaster: Pauline De Baets

 

Klassimaster: Isabelle de Meyer
38669_1407798992910_1170507526_31033497_4676991_n

BA2 Grieks – Latijn

Hoihoi! Ik ben Isabelle, de medeklassimaster van Pauline (zie hierboven) en samen kruipen wij dit jaar in onze pennen om jullie te vermaken met de beste grollen, de laatste roddels, tips over vanalles en nog wat, de meest interessante weetjes en nog veel meer zinnige en onzinnige zaken. Met andere woorden: de ideale lectuur als je even uit de rompslomp van de weinig ontspannende literatuur wilt geraken.

Wat je voorts nog moet weten over mij:
1. Hoewel sommige kwatongen dit zouden durven beweren, is er geen verband tussen mijn haarkleur en intellectueel vermogen.
2. Echte mannen hebben borsthaar.
3. Ik hou van ijscreme.

Alma Mater: Sofie Van Poucke
sofie_1

BA2 Engels – Latijn

How do you do? Mijn naam is Sofie, en voor het restje van het academiejaar sta ik nog in voor de eet(- en drank)activiteiten van de Klassieke Kring. Graag wil ik ook Emma bedanken, die mij het grootste deel van het jaar hierin heeft bijgestaan. Voor de rest: ik ben niet enkel in eten en drank geïnteresseerd als ik ervoor moet zorgen, dus wie zin heeft in een glas en/of een babbel, mag mij ook gerust aanspreken!

Crea: Sarah Levecque
levek

BA2 Frans – Latijn

Heey liefste KK-vriendjes!

Zoals hierboven te lezen is, ben ik Sarah Levecque en ben ik de creapraeses van de Klassieke Kring. Mijn taak bestaat er in de affiches te maken waarmee Gent dit jaar volgespamd wordt. Daarnaast doe ik ook veel te veel dingen die niets met mijn functie te maken hebben, maar ik hou van de Kring, dus ik doe dat echt enorm graag! Om af te sluiten wil ik Jens bedanken, die mij heel veel bijgebracht heeft, maar zelf de taak van creapraeses jammergenoeg niet meer op zich kan nemen. En inderdaad, we zullen hem missen! Maar dat neemt niet weg dat het creajaar dik in orde zal zijn… Voor een schouderklopje, een dikke knuffel, een goeie babbel, samenvattingen (saai), maar bovenal, zotzalige, epische feestjes… Jullie weten mij te vinden!

Feest: Bert Verschingel
bert

BA3 Latijn – Nederlands/MA Vergelijkende Moderne Literaturen

Liefste (kakelverse) KK-kornuiten en kiesgerechtigden!

1) Ik mag jullie voor het tweede jaar op rij verblijden met knallende festiviteiten.
2) Ik beloofde vorig jaar dat de feestjes zouden worden als mijn grootmoe zaliger: hot & spicy, en daar meen ik toch in geslaagd te zijn. Toch iets waar ik in slaag, want zoals jullie zien sleur ik nog een beetje BA3-bagage mee, terwijl ik al met veel goesting aan mijn master begin.
3) De stemming is geheim en anoniem. Meerdere personen worden niet toegelaten in het kieshokje, met uitzondering van kinderen die de leeftijd van drie jaar nog niet bereikt hebben.
4) In 1993 had Lisa del Bo al kunnen deelnemen aan Eurosong met het nummer Vlinder, maar moest de duimen leggen voor Barbara Dex in de voorronde. Helaas werd zij deerlijk allerlaatste met drie ellendige puntjes.
5)Likken aan het rode potlood is verboden.

Hopend op een voorspoedig verloop, namens de Voorzitter.

Cultuur: Sofie Vandenabeele
sofie

BA3 Frans – Latijn

Hallo, mijn naam is Sofie Vandenabeele en dit zorgt er voor dat er twee praesidiumleden zijn met dezelfde voornaam. Let er dus op dat je de juiste Sofie vast hebt! Dit academiejaar start ik in mijn derde Bach. Latijn-Frans. Bij eender welke vraag over vakken uit deze opleiding (en natuurlijk ook bij andere problemen) mag je gerust mijn hulp inroepen.
Om mij kort even voor te stellen: Ik hou van de Klassieke Kring, op vakantie gaan, zonnen, winkelen, lekker eten, (romantische) films kijken, zwemmen, lopen, zumba, piano spelen, enzovoort.
Daarentegen hou ik er niet van dat het stralend weer is wanneer ik moet studeren en dat er dan een  regenachtige zomer op volgt, mensen mij uit mijn slaap halen, er vertragingen zijn bij het openbaar vervoer, …
In het praesidium ben ik vooral verantwoordelijk voor de culturele activiteiten. Zowel een film, een klassiek concert, een toneelstuk, een lezing, een boekvoorstelling als een museumbezoek of een culturele uitstap zijn mogelijke activiteiten. Heb je zelf een leuk en origineel voorstel voor een activiteit, aarzel dan zeker niet om mij van je geniale idee op de hoogte te brengen.

Sport: Hanne Lauwers
hanne

BA2 Grieks – Latijn

Ik ben Hanne, jullie sportpraeses van dit jaar. Dit houdt in dat ik dit jaar enkele sportieve avonden voor jullie zal organiseren waaronder een bowling/karaoke-avond, ping-pong-, badminton- en schaatsavonden en natuurlijk enkele spannende voetbalmatchen! Maar natuurlijk kunnen jullie ook altijd bij mij terecht om te discussiëren over sportief mannelijk schoon. Dit is dan ook mijn grootste hobby, naast afspreken met vriendinnen, voetbal kijken en KK-activiteiten. Leuke ideeën voor sportactiviteiten zijn altijd welkom, want dit jaar hoop ik ook de minder sportievelingen warm te maken voor enkele leuke, sportieve avonden!

Reis: Lise Delabie
lise

BA3 Frans -Latijn

Hallo allemaal! Ik ben Lise, jullie reispraeses voor dit jaar. Ik begeleid jullie op het vliegtuig richting… (verrassing!), ik hou handjes vast van mensen die nog nooit eerder de lucht ingegaan zijn, ik leid jullie rond in een fantastische stad, toon jullie de verborgen hoekjes en plekjes ervan, etc.

Daarnaast ben ik ook een gewoon lid van het praesidium dat weleens in de Blandijn en omstreken rondtsjoolt. Ik ben altijd aanspreekbaar en vanwege mijn lengte gemakkelijk te vinden op de gangen (als je goed wil overkomen bij mij, kun je best meteen over “True Blood” beginnen – ik ben net als Ismaella grote fan!)

Choreeg: Lien Platteau
lien

BA3 Latijn – Nederlands

Gegroet, of Salvete, zoals een echte Latinist zou zeggen. Maar aangezien ik Latijn-Nederlands doe, ben ik wel verplicht ook het Nederlands hoog in het vaandel te dragen. Ik ga jullie dit jaar een fantastisch theaterfestival voorschotelen, waarbij aanwezigheid niet gewoon verplicht is, maar noodzakelijk als je het evenement van het jaar niet wil missen. En wie zegt bovendien “neen” tegen drie avonden vol hoogstaand toneel dat dan ook nog eens over het Klassieke thema handelt? Maar genoeg reclame, want straks gaan jullie me nog een theaternerd vinden. En ik ben veel meer dan dat: als je eens zin hebt in een leuk avondje vol gebabbel (daar ben ik naar het schijnt specialist in) of een leuke party, ben je bij mij ook aan het juiste adres. Maar helaas, nu moet ik het feestje toch even verbrodden: ik ben enkel beschikbaar in het tweede semester, aangezien ik in het eerste de Britse eilanden onveilig ga maken. Bye bye, and see you next semester!

Cantor: Mathijs Debaene
mathijs

BA 3 Engels – Nederlands

Dag vrienden van de klassieke poëzie! Mijn naam is Mathijs. Ik studeer de imperiale talen Engels en Latijn, en doe dat nu al voor het derde jaar op rij. Als cantor verzorg ik met veel trots de fantastische, hilarische, en bovenal uiterst gezellige KK-cantussen van het komend academiejaar. En aangezien het vocabularium van een cantus nogal Latijns getint is, kunnen jullie er nog jullie vocabularium mee oefenen ook! Prosit commilitones, en hopelijk mag ik jullie allemaal verwelkomen. Tot dan! En nu is het tempus om mezelf het silentium op te leggen.

Bachelor: Steffi Seynaeve

Web: Simon Aerts
simon

BA3/MA Engels – Latijn

Salvete! Als webpraeses organiseer ik zelf geen activiteiten, maar ik ben bijna altijd aanwezig om te helpen en om alles op foto vast te leggen. Muhaha, none shall escape my camera! Uiteraard ben ik vooral actief achter de schermen van het internet: facebook (events), website & forum, nieuwsbrieven, etc. Ondanks mijn functie en de retro bril, voldoe ik niét aan het beeld van computer geek dat de meeste mensen van mij hebben. True story. Zoals je ziet volg ik dit jaar lessen in Ba3 en de Master, hetgeen te wijten is aan een laattijdige inschrijving in mijn eerste jaar. Bovendien zullen ook de eerstejaars Grieks mij dit jaar in hun lessen tegenkomen.

Mezelf in een paar likes: Blandijnleven, KK, Mac, camera, lekker eten, frisdrank (ik ben volledig alcohol-, rook- en drugsvrij).

Zoals alle mensen hierboven ben ik ook altijd aanspreekbaar voor al je problemen en vragen, of gewoon voor een gezellige babbel! Valete!

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work