Deel je liefde voor klassieke talen!

Praeses: Klaas Vandeputte

BA3 Grieks - Latijn

 

Vice: Nick Brantegem

BA3 Engels - Latijn

Scriba: Ismaëlla Tanghe

BA3 Frans - Latijn

 

Quaestor: Fabian De Witte
fabian

BA2 Grieks - Latijn

Ik heet Fabian, zit in mijn tweede jaar Bachelor of Arts in de Taal- en Letterkunde Grieks-Latijn (want het beestje moet toch een naam hebben) en ik ben de quaestor dan wel penningmeester voor dit jaar, wat inhoudt dat ik de andere praesidiumleden mag vertellen dat er helaas onvoldoende middelen zijn voor hun ongetwijfeld toffe, geweldig leuke activiteiten. Ik word niet graag aangeklampt, maar ben daarentegen wel aanspreekbaar, in de gang of op activiteiten. Ik moet er wel bij vertellen dat ik enigszins gehoorgestoord ben (i.e. halfdoof), dus praat je best wat luider, duidelijker, wat niet al...

Klassimaster: Pauline De Baets

 

Klassimaster: Isabelle de Meyer
38669_1407798992910_1170507526_31033497_4676991_n

BA2 Grieks - Latijn

Hoihoi! Ik ben Isabelle, de medeklassimaster van Pauline (zie hierboven) en samen kruipen wij dit jaar in onze pennen om jullie te vermaken met de beste grollen, de laatste roddels, tips over vanalles en nog wat, de meest interessante weetjes en nog veel meer zinnige en onzinnige zaken. Met andere woorden: de ideale lectuur als je even uit de rompslomp van de weinig ontspannende literatuur wilt geraken.

Wat je voorts nog moet weten over mij:
1. Hoewel sommige kwatongen dit zouden durven beweren, is er geen verband tussen mijn haarkleur en intellectueel vermogen.
2. Echte mannen hebben borsthaar.
3. Ik hou van ijscreme.

Alma Mater: Sofie Van Poucke
sofie_1

BA2 Engels - Latijn

How do you do? Mijn naam is Sofie, en voor het restje van het academiejaar sta ik nog in voor de eet(- en drank)activiteiten van de Klassieke Kring. Graag wil ik ook Emma bedanken, die mij het grootste deel van het jaar hierin heeft bijgestaan. Voor de rest: ik ben niet enkel in eten en drank geïnteresseerd als ik ervoor moet zorgen, dus wie zin heeft in een glas en/of een babbel, mag mij ook gerust aanspreken!

Crea: Sarah Levecque

BA2 Frans - Latijn

Feest: Bert Verschingel
bert

BA3 Latijn - Nederlands/MA Vergelijkende Moderne Literaturen

Liefste (kakelverse) KK-kornuiten en kiesgerechtigden!

1) Ik mag jullie voor het tweede jaar op rij verblijden met knallende festiviteiten.
2) Ik beloofde vorig jaar dat de feestjes zouden worden als mijn grootmoe zaliger: hot & spicy, en daar meen ik toch in geslaagd te zijn. Toch iets waar ik in slaag, want zoals jullie zien sleur ik nog een beetje BA3-bagage mee, terwijl ik al met veel goesting aan mijn master begin.
3) De stemming is geheim en anoniem. Meerdere personen worden niet toegelaten in het kieshokje, met uitzondering van kinderen die de leeftijd van drie jaar nog niet bereikt hebben.
4) In 1993 had Lisa del Bo al kunnen deelnemen aan Eurosong met het nummer Vlinder, maar moest de duimen leggen voor Barbara Dex in de voorronde. Helaas werd zij deerlijk allerlaatste met drie ellendige puntjes.
5)Likken aan het rode potlood is verboden.

Hopend op een voorspoedig verloop, namens de Voorzitter.

Cultuur: Sofie Vandenabeele
sofie

BA3 Frans - Latijn

Hallo, mijn naam is Sofie Vandenabeele en dit zorgt er voor dat er twee praesidiumleden zijn met dezelfde voornaam. Let er dus op dat je de juiste Sofie vast hebt! Dit academiejaar start ik in mijn derde Bach. Latijn-Frans. Bij eender welke vraag over vakken uit deze opleiding (en natuurlijk ook bij andere problemen) mag je gerust mijn hulp inroepen.
Om mij kort even voor te stellen: Ik hou van de Klassieke Kring, op vakantie gaan, zonnen, winkelen, lekker eten, (romantische) films kijken, zwemmen, lopen, zumba, piano spelen, enzovoort.
Daarentegen hou ik er niet van dat het stralend weer is wanneer ik moet studeren en dat er dan een  regenachtige zomer op volgt, mensen mij uit mijn slaap halen, er vertragingen zijn bij het openbaar vervoer, …
In het praesidium ben ik vooral verantwoordelijk voor de culturele activiteiten. Zowel een film, een klassiek concert, een toneelstuk, een lezing, een boekvoorstelling als een museumbezoek of een culturele uitstap zijn mogelijke activiteiten. Heb je zelf een leuk en origineel voorstel voor een activiteit, aarzel dan zeker niet om mij van je geniale idee op de hoogte te brengen.

Sport: Hanne Lauwers
hanne

BA2 Grieks - Latijn

Ik ben Hanne, jullie sportpraeses van dit jaar. Dit houdt in dat ik dit jaar enkele sportieve avonden voor jullie zal organiseren waaronder een bowling/karaoke-avond, ping-pong-, badminton- en schaatsavonden en natuurlijk enkele spannende voetbalmatchen! Maar natuurlijk kunnen jullie ook altijd bij mij terecht om te discussiëren over sportief mannelijk schoon. Dit is dan ook mijn grootste hobby, naast afspreken met vriendinnen, voetbal kijken en KK-activiteiten. Leuke ideeën voor sportactiviteiten zijn altijd welkom, want dit jaar hoop ik ook de minder sportievelingen warm te maken voor enkele leuke, sportieve avonden!

 

 

 

Reis: Lise Delabie

BA3 Frans -Latijn

Choreeg: Lien Platteau
lien

BA3 Latijn - Nederlands

Gegroet, of Salvete, zoals een echte Latinist zou zeggen. Maar aangezien ik Latijn-Nederlands doe, ben ik wel verplicht ook het Nederlands hoog in het vaandel te dragen. Ik ga jullie dit jaar een fantastisch theaterfestival voorschotelen, waarbij aanwezigheid niet gewoon verplicht is, maar noodzakelijk als je het evenement van het jaar niet wil missen. En wie zegt bovendien “neen” tegen drie avonden vol hoogstaand toneel dat dan ook nog eens over het Klassieke thema handelt? Maar genoeg reclame, want straks gaan jullie me nog een theaternerd vinden. En ik ben veel meer dan dat: als je eens zin hebt in een leuk avondje vol gebabbel (daar ben ik naar het schijnt specialist in) of een leuke party, ben je bij mij ook aan het juiste adres. Maar helaas, nu moet ik het feestje toch even verbrodden: ik ben enkel beschikbaar in het tweede semester, aangezien ik in het eerste de Britse eilanden onveilig ga maken. Bye bye, and see you next semester!

 

Cantor: Mathijs Debaene
mathijs

BA 3 Engels - Nederlands

Dag vrienden van de klassieke poëzie! Mijn naam is Mathijs. Ik studeer de imperiale talen Engels en Latijn, en doe dat nu al voor het derde jaar op rij. Als cantor verzorg ik met veel trots de fantastische, hilarische, en bovenal uiterst gezellige KK-cantussen van het komend academiejaar. En aangezien het vocabularium van een cantus nogal Latijns getint is, kunnen jullie er nog jullie vocabularium mee oefenen ook! Prosit commilitones, en hopelijk mag ik jullie allemaal verwelkomen. Tot dan! En nu is het tempus om mezelf het silentium op te leggen.

 

 

 

 

Bachelor: Steffi Seynaeve

Web: Simon Aerts

BA3/MA Engels - Latijn

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work