Deel je liefde voor klassieke talen!

Praeses

Luna Spruyt

Salve, beste lezer! Op één of andere manier ben je hier, op deze site, terecht gekomen. Alle beslissingen die je ooit nam, hebben tot dit glorieuze moment geleid. Leun achterover, haal wat popcorn en een drankje, en bereid je voor op een avontuurlijke tocht door de 14 verschillende koppen die samen dit fraaie praesidium vormen.

Als praeses sta ik dit jaar aan het roer van de Klassieke Kring. Samen met mijn bemanning slaan we de brug tussen het studeren en het studentenleven, waardoor je bij ons steeds nooit verveeld zit om goed gezelschap en een gezellige avond. Wekelijks bieden we een wijd scala aan activiteiten aan, er is voor iedereen wat wils.

Je kan me vinden in de hipsterhoek of in de Vooruit, waar ik vaak met m’n neus in de boeken zit of een babbeltje aan het slaan ben. Verder heb ik een grote voorliefde voor Italië, hou ik van Gent en ben ik op existentiële wijze verbonden met Yann Tiersen.

 

Vice

Jana Dejonckheere

Γεια σας! Voor zij die mij niet kennen (of herkennen op deze foto), mijn naam is Jana Dejonckheere. Dit jaar heb ik de eer om de rol van vice op mij te nemen. Het is onder meer mijn taak om die mooie, blauw-gele linten van ons te regelen, sponsors te zoeken, het praesidiumweekend en de praesidiumactiviteiten te organiseren en het ondersteunen van onze fantastische praeses Luna.

Ondertussen dwaal ik al drie jaar rond in de gangen van de Blandijn. Dit jaar ben ik begonnen met de educatieve master Latijn-Grieks. Als jullie mij ooit nodig zouden hebben, dan kan je me onder andere tegenkomen in de bib van Grieks & Latijn, de koffiecorner of de cafetaria van de Blandijn. Als jullie goed luisteren, dan kan je mijn stem soms gewoon volgen. - ik heb nogal een luide stem… -  Jullie mogen mij natuurlijk ook altijd een berichtje sturen als jullie vragen hebben over mijn functie, de educatieve bachelor/master - want ik weet dat velen daar vragen over hebben - of gewoon zin hebben in een babbeltje! Aangezien ik een klein beetje verslaafd ben aan mijn telefoon, ben ik altijd bereikbaar. Aangename kennismaking!

Scriba

Tim Ongenae

Salvete terrani (Gegroet aardlingen),

Ne timeatis (vrees niet)! In pace venio (ik kom in vrede). Vobis rogo ne impeditio absit? (ik vraag jullie: is er geen belet). Deze alien komt van de planeet Watervliet (het is ook een dorp, maar genoemd naar de planeet feitelijk!) Hebben jullie geen streekbiertje? Want ik kom van ver hé! Ik ben speciaal met mijn vliegende schotel naar Gent gekomen om eerst een jaar de sportzaken en dit jaar de administratie (ledenlijsten, vergaderverslagen, jaarverslagen, private zaken en ander werk dat te maken heeft met de etymologie van mijn functie) van de KK in orde te brengen, bij jullie wel beter bekend als de functie van scriba. Om de rest van deze kosmische tijd te doden, studeer ik ook nog de master historische Taal- en Letterkunde, na een bachelor in Latijn, de schoonste taal ter wereld, en Engels. Voor de rest van mijn voorstelling, zal u moeten tijdreizen naar de praesidiumvoorstellingen van vorig jaar (of gewoon op praesidium 2018-2019 klikken). Geen paniek, in het echte leven ben ik misschien niet zo raar als een alien (hoewel sommige kwatongen iets anders beweren). Als je me ergens (meestal ergens op de Blandijn of in een straal van een vierkante kilometer ervan), sla ik met plezier een babbeltje. Ik bijt enkel op voedsel.

Groetsels

Quaestor

Laura Naeye

Hallo lieve lezer! Ik ben Laura Naeye en ben dit jaar jullie quaestor. Ik zorg voor het financiële aspect van de Klassieke Kring zoals de kassa’s tellen en bijhouden, winst berekenen en zorgen dat het geld niet plots op is 😉 Ik start nu mijn 3e bachelor taal-en letterkunde Grieks-Latijn. Tijdens de vakantie en in de weekends werk ik in het Talbot House, een museum en B&B in Poperinge. Daarnaast geef ik ook kampen in de zomer. In mijn vrije tijd spreek ik graag af met vriendinnen, ga ik af en toe eens zwemmen en lees ik ook graag. Aarzel niet om eens een babbeltje te slaan als we elkaar tegenkomen!!

Bachelor

Brian Cluyse

Γεια σας , τι κάνετε? Mijn naam is Brian, ik ben een tweedejaars bachelorstudent Grieks- Latijn en de ‘bachelordaddy’ van dit jaar! Het is mijn taak de eerstejaars zo vlot mogelijk het eerste jaar in te helpen op elke manier mogelijk. Zie mij als de Yoda voor mijn padawans, de Dumbledore voor mijn Harry’s en de Vergilius voor mijn Dante’s in het Inferno (met mij als gids wordt het eerder een Paradiso 😉). Ze kunnen bij mij dus terecht voor alle vragen die ze hebben rond lessen, cursussen, examens en natuurlijk voor het echte studentenleven bij de Klassiek Kring. Ik zal ook degene zijn die massaal deze nieuwe leden naar de KK-activiteiten meebrengt!

Ik woon in een klein dorpje in Zuid-West-Vlaanderen dat ik graag Narnia noem. Gezien het aantal koeien er groter is dan het aantal inwoners (duhh het is nog steeds West-Vlaanderen), houd ik me vooral bezig met literatuur en mijn kleine fetisj genaamd Duolingo! Daarnaast ben ik ook een enorme grammaticafan- griekse werkwoorden come thru!

Tegen een feestje/ cantusje/ préparty/... zeg ik helemaal geen nee. Heb je tijd en zin om uit te gaan? Hit me up, kans is 99% dat ik meega! Maar voor de échte, de beste parties, moet je natuurlijk bij de Klassieke Kring zijn!

Wil je me beter leren kennen? Ik wil sowieso eens met jou praten, internetgebruiker! Zie je me ergens wandelen, grijp me vast en we gaan leuk babbelen!

Feest

Astrid Vander Cruyssen

नमस्कार काका (gegroet KK 😉),

Ik ben Astrid, een kersverse tweedejaar Indologie en dit jaar voor de tweede keer jullie Feestpraeses van dienst! Dit houdt voornamelijk in dat ik allerlei brouwsels voorbereid met een geheim ingrediënt dat als eigenschap heeft je vrolijker en zelfverzekerder te maken…Eigenlijk ben ik dus een beetje de Panoramix van de Klassieke Kring. Deze brouwsels schotel ik je vervolgens voor een mooi prijsje op een magische evenement dat bekend staat onder de naam cocktailavond. Als al wat hier boven geschreven staat je bevalt, overweeg dan zeker om ons met je aanwezigheid op één van deze evenementen te verblijden! Verder organiseer ik jaarlijks ook het bal samen met mijn mededruïden van vriendschappelijke kringen. Het bal zou ik kunnen beschrijven als de grote broer van de cocktailavond, maar dan met nog meer brouwsels en dus des te meer magie. Ook zeker waard om te vermelden is de openingsfuif, waarvoor ik deze week al geheime samenkomsten heb met mijn mededruïden. De cocktailavond zal plaatsvinden bij de eerste volle maan na de start van het jaar. (maar check onze facebookpagina toch maar eens voor de correcte datum 😉). Ik zie je daar!

PS: voor al wie het zich afvroeg, als student Indologie leer je de talen Hindi en Sanskrit en dus geen Indisch. Xp

Cultuur

Maria Kamei

Hoi, ik ben Maria en dit jaar ben ik jullie cultuur van dienst. Zelf hou ik van cultuur; ik speel momenteel viool en piano maar ik heb ook nog klavecimbel en blokfluit gespeeld. Een aantal jaar geleden heb ik mezelf ook gitaar leren spelen. Ik hoor je denken; waarom speelt ze zo’n uiteenlopende instrumenten? Wel dat is omdat ik heel geïnteresseerd ben in allemaal verschillende genres muziek. Meerdere keren per jaar ga ik naar klassieke concerten, soms romantisch, soms barok. Tegelijk ga ik ook meerdere keren per jaar naar festivals of concerten van mijn favoriete pop rock. Dansvoorstellingen vind ik ook heel leuk om naar te kijken, maar dan hoop ik dat ik ook zoiets cools zou kunnen. Musea bekoren mij ook, zowel klassiek als modern. De manier waarop kunstenaars de werkelijkheid percipiëren vind ik heel boeiend en blikverruimend. Dit gezegd zijnde kan je een rijk cultuurjaar verwachten met veel variatie en vooral plezier, omdat we het samen zullen kunnen beleven. Tot dan zou ik zeggen 😉

 

Sport

Bart Vanhee

Buongiorno a tutti!

Zoals sociale conventie vereist, zal ik u hier verrijken met mijn naam, die zo klinkt: Bart Vanhee. Ik ben dit jaar de stem die bij elke lift zal zeggen ‘burn calories, not electricity!’, de man die liever wandelt dan een bus te nemen, en zo nu en dan u zal uitnodigen op een ontspannende inspanning. Kortom: ik neem dit jaar de functie sport op mij! Geen paniek: ook bowling en dergelijke vallen onder sportactiviteiten.

Naast sport (ik heb lang badminton gedaan en hou van wandelingen zoals de dodentocht) ben ik grotendeels bezig met ofwel jeugdwerk ofwel taal. Dat laatste uit zich niet alleen in veel lezen maar ook in veel schrijven. Zelf heb ik dan ook al meerdere boeken gepubliceerd en hou van verrijkende gesprekken over letterkunde (maar ook van een taalkundig feitje ben ik niet vies).

Wil je mij eens strikken om een boeiend gesprek te hebben over bv. waarom ‘schoen’ eigenlijk een meervoud is, dan zoek je mij het best in de gangen van de Blandijn, de krochten van Home Fabiola of ergens daartussen!

Tot dan, ciaooooooo!

PS: the game

Alma Mater

Noor Vanhoe

Γεια σας! Mijn naam is Noor en dit jaar ga ik jullie samen met Almus Pater Arne de lekkerste dingen voorschotelen. Die kun je komen proeven op gezellige eetavonden, maar ook gewoon in de gang van de Blandijn tijdens onze eetverkopen. Ook tussendoor kun je altijd bij me terecht voor een snelle hap want mijn motto is niet voor niets sharing is caring. 😉

Naast koken en studeren besteed ik ook graag veel tijd aan lezen, piano spelen, bloemen bewonderen en gezelschapsspelletjes spelen met vrienden. Met één of een combinatie van deze activiteiten is mijn avond sowieso geslaagd! Hopelijk zie ik jullie snel tijdens een activiteit of gewoon ergens in de gangen van de Blandijn!

P.S. het *ahum* fotogenieke *ahum* model op de foto is mijn steun en toeverlaat Moby <3

Almus Pater

Arne Van de Sande

Hej alla!

Jag heter Arne, en dit jaar zorg ik er als almus pater samen met Noor voor dat jullie buikjes het hele jaar door rondgegeten zullen zijn! Naast de functie van vegetarische sterrenchef van de Klassieke Kring heb ik als student Taal-en Letterkunde: Engels – Zweeds natuurlijk nog hobby’s en interesses om mijn mierzoete leventje mee op te vullen.

Vaak kan je me vinden in de OR-koffiebar waar ik regelmatig een fikapaus neem met vrienden, en soms alleen – al schrijvend of voorbijgangers keurend (hihi no shame). Daarnaast doe ik graag eens een concertje of ga ik naar Sphinx om een filmpje te pikken – ook met vrienden, en soms alleen.

Op kot kan je me vaak mysande vinden in mijn plantenwinkel, luisterend naar een gezellig plaatje, al lezend of bezig mijn zoveelste Game of Thrones-marathon te kijken met een glaasje rode wijn en zoute popcorn (ja, je leest het goed, zoute!). Hetgeen me het meest doet relaxen is toch wel kuisen – ik ben niet voor niks Monica Gellers twin sister!

Om me nog beter te leren kennen zal je toch eens een babbeltje met me moeten slaan, het liefst over een double shot cappuccino in de OR-koffiebar *hint hint*.

Hej hej!

Scriptor

Laurens Van Daele

Hallo iedereen!

Mijn naam is Laurens en ik ben dit jaar jullie scriptor. Dat wil dus zeggen dat ik de redactie van onze befaamde klassikaster voor mijn rekening neem. Ik zal jullie dit jaar 6 keer meenemen doorheen de wondere wereld van de Klassieke Kring aan de hand van interviews, dixits en andere leuke artikels. Ik hoop alvast dat ik deze taak met even veel glans zal vervullen als mijn voorgangers. Jullie hulp is dan ook altijd welkom, alles wat je kwijt wilt in verband met de Klassieke Kring: stuur maar door!

Ik zit nu in mijn 3e bachelor Grieks/Latijn en spendeer dit jaar mijn 2e jaar op kot. Je kan me vinden op de Sint-Kwintensberg (vlak naast de Blandijn) dus spring gerust eens binnen! Daarnaast probeer ik mijn dagen te vullen met het kijken van series en films, boeken te lezen, nieuwe muziek en leuke plaatsen te ontdekken. Soms doe ik ook iets sportievere dingen zoals zwemmen, lopen of badminton. Tot in de 1e klassikaster!

Reis

Florian Debaene

Ciao ragazzi!! Sono sempre io, il vostro fedele amico Florian!!! Met een ongewoon intense liefde voor alles wat klassiek is, zowel in het verleden als in het heden, zie ik mezelf als een enorme talenliefhebber. Voor alle gelijkgezinden is uiteraard de Klassieke Kring de place to be, een plek waar men naar gewoonte op dit (en ook soms op andere vlakken!!) volledig aan zijn trekken kan komen. En ook nu ben ik weer van de partij bij de Klassieke Kring! Dit jaar verzorg ik als derde bachelor erasmusstudent Latijn-Grieks te Rome vanop verplaatsing de intersemestriële reis. Een hint voor de bestemming? Ik zit momenteel een vijftal maanden in Italië en ben helemaal niet van plan naar elders te gaan! Met passie wil ik jullie tonen waar ik zozeer verliefd op geworden ben en zou ik jullie graag meevoeren naar het land en de taal van mijn hart. Zie het als een uitnodiging om mij beter te leren kennen, in de richting van ‘waar het hart van vol is, loopt de mond van over’.

Verder help ik onze Choreeg Niels dit jaar met het jaarlijkse toneel van de Klassieke Kring, door hem geschreven. Ik help bij alle zaken die geregeld moeten worden. Als jij graag zou meewerken aan het toneel als acteur, muzikant of backstagemedewerker, spreek Niels of mij gerust aan/stuur mij maar een berichtje! Onze toneelvoorstelling zal in elk geval al plaatsvinden op maandagavond 27 april 2020. Zeker vrijhouden dus want het wordt de moeite!

Hoe leuk het ook is in Rome, ik kijk er enorm naar uit om jullie terug te zien in februari!

Vele en lieve Italiaanse groetjes van jullie Reis xx

Crea

Timothy Minjauw

Hey, jij daar! Ben jij een moeilijk bewerkbaar stuk marmer? Want jou wil ik wel eens onderhanden nemen! Inderdaad, je hoort het goed: Net zoals toen Michelangelo zijn David schiep, zal ik dit jaar van elk leeg Word document een meesterwerk proberen maken. Mijn naam is Timothy en ik ben je crea van dienst. Haal je houtsneden maar boven en belicht die zeefdrukken want het is tijd voor een nieuw jaar vol posters en banners! You can call me Toulouse-Lautrec, want de KK wordt mijn Loïe Fuller en de Amber mijn Moulin Rouge. En een beetje over mezelf? Misschien kan je het wel raden: Ik zit in mijn tweede bachelor kunstwetenschappen. Hoewel ik geen echte classicus ben bezit ik weldegelijk liefde voor klassieke talen en uiteraard de Klassieke Kring. Voor de rest hou ik van lange strandwandelingen, de geur van verse kleurenprint en gefrituurde tofu. Mijn hobby’s vraag je? Ik vul mijn dagen met schilderen, broeken inleggen, mijn ecologische voetafdruk klein houden en stressaanvalletjes verwerken. En oh ja: Veeeel films kijken! (Het is een +/- gezonde obsessie). Dus zet die C maar alvast in CMYK & kom me met al je vragen lastigvallen in Copyland!

 

Web

David De Ceuster

Hoi hoi, beste bezoeker! Mijn naam is David en voor het tweede jaar op rij leid ik de KK in de digitale wereld. Het eerste semester zal ik in Berlijn doorbrengen, en dus zal onze communicatie dan helaas tot de digitale soort beperkt blijven. Maar dit zal me niet kunnen weghouden van mijn missie jullie in te lichten over alles wat er in de KK gaande is. Je kan al uitkijken naar alle facebook-evenementen, mails en nieuwsbrieven!

Voor wie toch al een voorsmaakje van mijn persoonlijk leven wil: ik studeer Latijn-Grieks en heb een grote liefde voor taalkunde en talen leren; ik ben helemaal verliefd op de stad Gent (draag goed zorg voor haar terwijl ik weg ben); mijn dansplezier is vele malen groter dan mijn danstalent; en ik heb altijd zin in een toffe babbel.

Ik wens jullie allemaal een fantastisch jaar toe en ik hoop dat wij op de een of andere manier daartoe zullen kunnen bijdragen. Ciao!