Deel je liefde voor klassieke talen!

Uw praesidium voor dit jaar

Praeses

image6

Valete omnes / Χαίρετε πάντες

Mijn naam is Gaëtan en ik heb dit jaar de ontzaglijk grote eer het vlaggenschip van de Klassieke Kring door de branding te mogen sturen. Ik heb al mijn diploma Klassieke Filologie op zak (Latijn en Grieks) en studeer dit jaar nog Italiaans – meest geweldige land ooit. Ik hoop iedere bezoeker van deze pagina “vivens” te mogen ontmoeten op één van onze meer dan geweldige activiteiten, de KK is immers een echte familie van al wie zich laaft aan de dode talen aan onze universiteit. Om meer personalia te weten te komen, moet je maar eens een babbeltje slaan met mij, al dan niet vergezeld van een drankje. Doch (geweldig woord) hierbij wat basisinfo in een opsomming: Homeros is mijn grootste idool; Simonne Simons van Epica kan mij krijgen; ik geef te veel geld uit aan boeken en cd’s (het zwaardere genre, u weet wel ‘metaal’ enzo.); ik ben voorzitter van Speelplein ’t Speelakkertje in Oostakker; ik beschik over een groene partijkaart die biologisch afbreekbaar is; soms produceer ik veel lawaai, vaak in combinatie met domina de Vice Alexandra; ik leef om te eten; Joakim Brodén van Sabaton is een ware god op aarde; Gent is de beste stad ter wereld – samen met Rome; ik heb koffie nodig om te functioneren net zoals Gin en blauwe Chimay en Orval vanaf een bepaald uur; ik ben soms ietwat chaotisch en zoals al gezegd, aanbid ik op regelmatige basis Italië.

Vice

Hallo allemaal,

Ik ben Alexandra en na een jaar het mooiste magazine op aarde geschreven te hebben (de Klassikaster duuuh), ben ik dit jaar jullie vice-praeses. Wat doet zo’n vice nu, hoor ik jullie denken. Wel, grosso modo heb ik twee taken: ten eerste sponsors zoeken om onze geliefde Kring optimaal te laten draaien en ten tweede onze lieftallige praeses Gaëtan bijstaan en helpen waar nodig!

Ik ben dit jaar afgestudeerd als Master Grieks-Latijn en ben nu begonnen aan de Specifieke Lerarenopleiding Grieks-Latijn (ik voel me oud). Ik ben een enorme babbelaar en zou uren kunnen praten. Omdat mijn tekstje vorig jaar te lang was volgens onze webpraeses, ga ik een opsomming maken! Hier gaan we: perfectionistisch, sociaal, tettergat, soms een beetje koppig, groot hart, loyaal persoon, hyperactief en luidruchtig (zeker in het bijzijn van Gaëtan), Ohana betekent familie en familie laat je nooit in de steek, mijn liefje Sven, de webpraeses <3, mijn koddigste hondje Oscar, chocolade (mijn eeuwige leven), reizen, paardrijden aka een echt paardenwijf, allerbeste vriend Gaëtan, Klassieke Kringliefde, Netflix, Elenecity (#boerenholisluv), lekker eten, op café gaan met mijn vrienden, verschillende soorten muziek beluisteren, Kamp Lomp, Klassimaster ad aeternum, Blandijnliefde, lokaal 2.41...

Feel free om eens met mij te komen praten, je maakt er mij zo gelukkig mee!

Veel liefs,

Alexandra

image2

Scriba

image11

Valete! Χαίρετε πάντες! नमस्ते!

Mijn aanspreking verraadt al drie van mijn grote liefdes: het Latijn, het Grieks en het Sanskrit. Jammer genoeg mag ik mijn verslagen/inschrijvingslijsten en shiftenlijsten niet in deze prachtige talen schrijven. Ja hoor, administratie is dit jaar mijn taak binnen de KK, aka ik ben de scriba. Het is ondertussen mijn derde jaar in het praesidium, ik word oud… ‘k Heb mij ook een jaar bezig gehouden met de financiën en arme eerstejaars hun studiegewoontes. Over mijn private life ga ik het kort houden: de KK  maakt er het grootste deel van uit, dus als u meer wil weten, haast u zich daar naar toe!

Quaestor

Feest

Hallo, jongetjes en meisjes, ik ben Gianni. Ik doe Latijn-Engels. Dit jaar ben ik de Feest van de KK, niet te verwarren met de KKK. (Wij zijn echt geen sekte, denk ik?) Ik woon naast de Overpoort dus als je wilt uitzetten, stuur gerust een berichtje. De Amber is weliswaar dichterbij de Blandijn. Daar ga je me ook wel vinden. Bovendien vinden in de Amber alle cocktailavonden plaats. Deze worden net als de feestjes georganiseerd door mezelf, vandaar mijn functie. Zeker afkomen!!! Er zijn ook non-alcoholische cocktails voor Jasper btw. Als je vragen hebt over gelijk wat, mag je mij altijd interpelleren.

Viele Grüße xoxo

Scriptores

Dzień dobry iedereen. Samen met Arthur ben ik dit jaar de scriptor der Klassieken. Droge humor? Check! Een sneufje stoïcisme? Zit er in! Een lange lok Loréal-haar? Alright! Alles in elkaar knutselen en je hebt zo’n beetje de essentie van mijn wezen samengevat in een abstracte non-alcoholische cocktail. Ja, ik drink dus geen alcohol of alles waar ook maar een bubbel durft uit te spatten. Lang leve platte drank! Lang leve muziek ook, want als mijn vingers niet de pen beroeren dan wel de gitaar. Aan de Coupure kan je soms dan ook mijn lage tenorstem bewonderen of beklagen. Misschien is het ook interessant om even mee te delen dat ik een grote liefde heb voor boeken maar ’t is zoals die ene Schweppes-reclame: “What did you expect?” Ziezo, voor meer info moet ge me maar facebooken/sms’n/bellen/tweeten/perkamenten… Als ge er een werkwoord van kunt maken dan kun je me er mee sturen. Scriptor over en uit.

Jasper Frans Eeckhout

image13
image5

Hoi. Mijn naam is Arthur Declercq (‘t is warempel een uitzonderlijk buitengewoon lange naam) Roelstraete. Ik, versmolten met de jeansvest-liefhebber Jasper Eeckhout, verzorg onze maandelijkse literaire baby, de Klassikaster, waarvan we de titel telkens in een andere taal zullen transcriberen. Voor een schrijfsel dat ontstaan is ofwel in de Blandijn-kelder ofwel in de Vooruit (zo hip zijn peter en petekind wel), doet een tikje internationale inborst niets verkeerd. Met de Kaster willen we absurd zijn, maar ook nuttig, grappig en hartelijk.  Met een strip, een poëziehoek, met onze praeses, met onze kleuren, met ons praesidium en leden. Vang me bij een lezing, in een muziekwinkel of doodgewoon in de lokalen bestemd voor Engels en Grieks.

 

Mazzeltof!

Tuur

Almae Matres

Gegroet beste lezer! Mijn naam is Liesa Bogaerts, maar ik sta dit jaar ook bekend op de Blandijn als Imperatrix Alma Mater. Dit houdt in dat ik al 3 jaar dezelfde functie uitoefen in het Praesidium, namelijk voedsel voorzien voor jullie allemaal. Mijn lieftallige mede-Alma is Manon en wij zullen dus jullie smaakpapillen in vervoering brengen met onze verschillende eetactiviteiten en hapjes op andere samenkomsten van de Klassieke Kring.

Verder ben ik ook een Master-studente Engels-Latijn (nu ben ik echt oud L), die nog altijd betoverd is door de pracht van Latijn en de mysteriën van sommige Engelse legenden (ja, ik ben nog altijd op zoek naar de echte Koning Arthur). Ook zijn mijn plannen om Indiana Jones te worden nog niet van de tafel en daarom neem ik dit jaar ook al een vakje op uit de richting Archeologie.

Maar… als Alma Mater zie ik het ook als een deel van mijn functie om mensen te helpen waar ik kan. Als je vragen of problemen hebt, kan je mij altijd opzoeken voor een luisterend oor of advies. Je hebt de meeste kans om de rondzwervende mij te vinden in de Gang der Klassieken, in de tuin of in de hipsterhoek.

image10
image7

Hoiskipoiksi! Ik ben Manon en ik vorm dit jaar een deel van het geweldige kookteam dat jullie zo af en toe van eten zal voorzien. Mijn keizerlijke wederhelft Liesa en ik zullen er alles aan doen om jullie lekkere dingen voor te schotelen. Eigenlijk ben ik even oud als jullie praeses en vice-praeses maar door enkele vertragingen zit ik dit jaar nog in mijn master Latijn-Frans, aangevuld met nog een paar random vakken. Als je mij ooit nodig zou hebben, vind je mij wel ergens in de Blandijn. Volg het geluid, naar het schijnt maak ik nogal veel lawaai. Als ik daar niet te vinden ben, zit ik waarschijnlijk in Frankrijk, mijn excuses, ik ben daar graag.  

Bisous

Manon

Reis

Cultuur

Dag beste lezer! U spreekt met Luna, Luna Spruyt. Momenteel zit ik in mijn tweede jaar Latijn-Italiaans. Dit academiejaar ben ik Cultuur, ofwel KKultuur. Allerhande culturele activiteiten zoals theatervoorstellingen, lezingen, museumnacht etc worden bij mij georganiseerd. Ook de quiz en de stadwandeling vallen onder mijn takenpakket! Stel dat u vragen of suggesties heeft (die zijn zeer welkom!) kan u steeds bij mij terecht. Ik zal (waarschijnlijk) niet bijten.

Bachelor

Hallo daar! Mijn naam is Nina Vanhoutte, ik studeer Grieks-Latijn en ik ben dit jaar de Bachelor van deze geweldige Kring! Mijn taak dit jaar is om alle nieuwe studenten van Grieks en/of Latijn te begeleiden in hun eerste jaar aan de unief en hen warm te maken voor al onze fantastische activiteiten! In mijn vrije tijd hou ik mij met een scala aan dingen bezig, waaronder vooral lezen (scifi, fantasy en ‘Oude Klassiekers’), piano spelen, zingen (en bijgevolg mijn kotburen een concertje geven) en borduren! Ja, inderdaad, ik ben 19 en ik borduur, deal with it. Mijn huidige projectje is trouwens het KK-logo, dus hoewel ik mij soms een oma voel wanneer ik ‘s avonds om 21u Star Trek of Daredevil bekijk terwijl ik aan het naaien ben, beloof ik je dat ik minstens even graag een cocktail ga drinken in de Limonada, of nog beter: op onze KKocktailavonden! Ik dans ook enorm graag, dus ik ben ook altijd bereid om een ‘beentje los te gooien’, ongeacht de plaats of context. Tot slot vind ik het ook supertof om gewoon met vrienden gezellig een warme chocomelk te gaan drinken of op kot samen te koken en een ontspannen avond te beleven, kortom: ik ben voor alles wel te vinden! Sla dus gerust een praatje met me als je me toevallig tegenkomt, of als je nood hebt aan een luisterend oor, want eerstejaar of niet, mijn deur staat voor iedereen open 🙂

image8

Studie

image14

Haaaaaaaai iedereen! (inderdaad, een hoger niveau van humor zal je jammer genoeg niet kunnen verwachten) Mijn naam is Emma en dit academiejaar ben ik jullie studiepraeses, aka jullie contactpersoon voor alle studiegerelateerde vraagjes, maar jullie mogen mij gerust ook andere KK-gerelateerde en unief-gerelateerde of fun-gerelateerde of zelfs diepe existentiële vragen stellen hoor! Tot mijn taakjes behoren het verkopen van cursussen van sommige vakken Latijn (Taalbeheersing I en Letterkunde III) en het “beheren” (lees: praktische dingskes doorgeven aan onze web omdat ik er zelf niet mee kan werken) van de studiehulp die jullie op onze website (www.klassiekekring.be) kunnen vinden - en die trouwens heel sterk aan te raden is, want we hebben intussen toch al een hele mooie verzameling van hulpdocumentjes staan voor jullie, als je zelf iets wil bijdragen, mag je dat altijd doorsturen trouwens! Ik zal ook onze befaamde studiekransjes organiseren, waarin we vooral eerstejaars en ook bachelorproef- en thesisstudenten een beetje helpen hun semester tot een goed einde te brengen 🙂 En we proberen ook om zoveel mogelijk oefen-momentjes te plannen en voor te bereiden voor onze enthousiaste studenten Nieuwgrieks! Oei, ik begin het gevoel te krijgen dat mijn tekstje hier heel saai aan ‘t worden is, dus laat ik afronden met nog een paar stomme mopjes:

Sport

Hallo iedereen die hier op één of andere manier is terechtgekomen. Ik ben Marie Arteel en ik ben voor het tweede jaar op rij uw sportpraeses. In het kort wil dit dus zeggen dat ik al die classici een beetje in actie wil brengen. Ik probeer dit te doen door leuke, speelse activiteiten te organiseren voor de Klassieke Kring, maar ook door zo veel mogelijk mensen te ronselen om deel te nemen aan de sportwedstrijden binnen de Ugent. Voor die KK activiteiten is het zeker niet nodig dat je sportief bent, bewegen doen we gewoon voor het plezier (ja, sporten kan leuk zijn ;)). Ben je wel een ‘echte’ sporter en wil je graag eens deelnemen aan zo een UGent wedstrijd? Breng mij dan zeker op de hoogte! ‘Mens sana in corpore sano’ is hoe je mijn functie dus kan omschrijven in het Latijn. Over Latijn gesproken, ik ben eigenlijk een beetje een classica af want ik studeer nu Engels- Frans aan onze teerbeminde Blandijn. Naast al dat gesport hou ik er dus ook meer evidente hobby’s op na zoals lezen en natuurlijk films en series bingewatchen.

Crea

Choreeg

Flora is de naam. Ik ben jullie Choreeg, wat wil zeggen dat ik verantwoordelijk ben voor de productie van het jaarlijkse (klassieke) toneel van de Klassieke Kring. Als je interesse hebt in theater en/of vragen hebt over de komende productie kom je dus best bij mij! Verder studeer ik Engels en Latijn, voel ik mij op existentieel niveau verbonden met Mike Wazowski en eet ik het liefst broccoli. Voor andere info, zie mij.

image9

Web

IMG_20170802_134751

Dag beste KK'ers

Ik (Sven) mag mezelf met trots weer web noemen voor het tweede jaar op rij! (Bijna) alles wat met de virtuele wereld te maken heeft, passeert (meestal) via mij, tenzij onze praeses weer onwetend in naam van de pagina antwoordt. Indien dit laatste het geval is, niet mijn schuld :-P. Ik ben voor velen ook de persoonlijke adviseur der technologieapparaten, indien u dus vragen of tips heeft mag u me altijd sturen via info@klassiekekring.be of me in de echte wereld aanspreken natuurlijk. Herkent u dit mailadres? Inderdaad, ik ben het die u maandelijks mag stalken met de nieuwsbrieven. Ik weet dat we een openingspercentage van 45% hebben, bij deze dus een oproep: OPEN UW MAILS! Verder hou ik van reageren met GIF's, bingewatchen, jullie (mijn) vice en speel ik basket.

Oh ja ik studeer Duits-Grieks 😉

Geef een reactie